1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


2 h

Soijatempe ’BLT’ sandwich

4

 

Hyvää rapeakuorista leipää

2 isoa kypsää tomaattia

1 pkt tempeä

4 kpl rapeaa romaine tms. salaatinlehteä

Dijon sinappia

Majoneesia

Tuoretta basilikaa tai Rajamäen luomu liquid basilikaa

 

1/2 dl Oliiviöljyä

1/2 dl Kikkoman makeaa soijaa

Ripaus suolaa

Cayennepippuria

4 kpl mustapippuria

Savupaprikajauhetta

  1. Murskaa mustapippurit huhmareessa. Lisää suola, paprika, cayenne ja soija ja sekoita kunnes tahnamainen. Lisää vielä oliiviöljy sekoittaen.
  2. Leikkaa tempe n. 0,5 -1 cm paksuiksi viipaleiksi ja marinoi tehdyssä kastikkeessa, mielellään yön yli, vähintään 2 h.
  3. Paahda tempe viipaleet uunissa 180 astetta. N.20-30 min. Välillä marinadilla valellen.
  4. Grillaa leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja voitele kevyesti sinapilla ja majoneesilla.

Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja kasaa leipä salaatin, tomaatin, basilikan ja tempen kanssa haluamasi paksuisiksi leiviksi.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet