Neljälle – kuudelle
200 g pastaa
1 prk kikherneitä (175 g)
150 g kirsikkatomaatteja
⅓ kurkku
1 suippopaprika
4 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
1 dl oliiveja
1 prk artisokkia (170 g)
kourallinen rucolaa
kastike:
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
½ sitruunan mehu
2 tl Rajamäen Liquid Oreganoa
1 tl hunajaa
1 tl dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria
Valmista ensin kastike. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä tekeytymään.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon kastike sekä kikherneet. Anna maustua hetki.
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja kurkku sekä paprika paloiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, halkaise oliivit. Valuta artisokat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
Vinkki! Voit valmistaa salaatin vuorokautta etukäteen, mutta sekoita rucola joukkoon vasta vähän ennen tarjoilua.