Gluteeniton
Raaka-aineet
500 g silakkafileitä
Mausteliemi:
4 dl vettä
1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
3 – 4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl rakuunaa
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
Leikkaa silakkafileet haarukkapaloiksi. Sekoita etikasta, vedestä, sokerista, suolasta ja pippurista liemi. Kaada liemi silakkapalojen päälle ja anna maustua kylmässä 4 – 5 tuntia. Valuta liemi pois ja siirrä kalat tarjoiluastiaan. Sekoita kastike ja kaada se silakoiden päälle. Anna maustua 5 – 6 tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.