1,5 h
1 pizza
Taikina:
1 ½ dl vettä
15 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
4 dl pizzajauhoja
Täyte:
½ dl ranskankermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pullea valkosipulinkynsi
70 g sinihomejuustoa
2 viikunaa
pikkelöityä punasipulia
rucolaa
Rajamäen Viikunakastiketta
Pikkelöity punasipuli:
1 punasipuli
1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
Valmistusohjeet
Taikina:
Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää oliiviöljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin, mutta pidä huoli, ettei taikinasta tule liian jäykkää. Anna kohota 45 minuuttia.
Levitä taikina sormin vehnäjauhojen avulla leivinpaperin päälle pizzapohjaksi. Anna kohota kymmenen minuuttia.
Täyte:
Levitä ranskankerma pieninä nokareina pizzapohjalle ja lorauta pohjan päälle myös öljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja levitä se pizzalle. Murustele pizzan päälle sinihomejuusto. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja levitä nekin pizzalle. Paista pizzaa 250 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Levitä paistetun pizzan päälle pikkelöity punasipuli sekä runsaasti rucolaa. Viimeistele Rajamäen Viikunakastikkeella.
Pikkelöity punasipuli:
Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita renkaat kattilaan yhdessä punaviinietikan ja sokerin kanssa. Kiehauta seos ja anna sen kypsyä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja peitä se kelmulla. Anna jäähtyä. Jäähdyttyään punasipuli on valmis käytettäväksi.