1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Voitaikinapizza grillatuilla kasviksilla

Neljälle

grillatut kasvikset:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 suippopaprikaa
öljyä grillaamiseen
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 ½ dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa

lisäksi:

1 pkt voitaikinaa (500 g)
4 rkl ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
vuohenjuustoa
kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä
rucolaa
Rajamäen Viikuna Balsamikastiketta

 

Valmista ensin grillatut kasvikset. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin-kahden paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa suippopaprikat reiluiksi paloiksi. Sudi vihanneksiin öljyä ja grillaa niihin kauniit raidat molemmin puolin.

Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita ne oliiviöljyn, sitruunamehun ja oreganon kanssa. Sekoita kastike grillattujen kasvisten joukkoon ja anna maustua muutama tunti.

Ota voitaikina sulamaan hyvissä ajoin. Kauli se hieman ohuemmaksi levyksi leivinpaperin päällä. Merkkaa veitsellä noin kahden sentin reunat taikinaan. Levitä pohjalle ranskankerma ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja levitä ne pohjalle. Levitä sitten päälle runsaasti grillattuja kasviksia. Voitele piirakan reunat munalla ja ripottele reunoille seesaminsiemeniä.

Paista voitaikinapizzaa 225 asteessa 20 minuuttia.

Viimeistele pizza rucolalla ja Viikuna Balsamikastikkeella.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet