1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


45 min

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw

4 henkilölle

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw

800 g naudan entrecote lihaa

1/2 varhaiskaali

2 kpl porkkana

1 kpl punasipuli

1 valkosipulin kynsi

1/2 dl maapähkinöitä

1 kpl lime

1/2 pnt tuoretta korianteria

Ruohosipulia

1/2 dl Rajamäen inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa

1/2 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä

2 rkl Pikkelöityjä sinapinsiemeniä

Mustapippuria

Suolaa

  1. Leikkaa entrecote pihveiksi, grillaa tai paista hyvä väri molemmille puolille ja kypsennä loppuun uunissa 2-5 min. 180 astetta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa porkkana, sipulit, ja kaali ohuiksi suikaleiksi, laita kulhoon ja ripottele päälle suolaa, sokeria ja inkivääri-kurkuma omenaviinietikka. Sekoita ja anna maustua vähintään 30 min.
  3. Lisää joukkoon oliiviöljy, maapähkinät, sinapinsiemenet ja raastettu limen kuori. Tarkista maku ja lisää viimeisenä joukkoon leikatut tuoreet yrtit.

Pikkelöityjen sinapinsiemenien resepti

50 g sinapinsiemeniä

3/4 dl Rajamäen valkoviinietikkaa

1,5 dl sokeria

2 dl vettä

1 tl suolaa

  1. Keitä sinapinsiemeniä ensin hyvin runsaassa vedessä n. 10-15 min. Siivilöi vesi pois ja valuta siemenet hyvin kylmän veden alla ja siivilöi sitten vielä kaikki vesi huolellisesti pois. Laita siemenet lasipurkkiin.
  2. Keitä muita aineksia 1-2 min. Kaada sitten kuumana sinapinsiemenien päälle purkkiin sulje kansi ja jäähdytä. Säilytä kylmässä.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet