Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw
800 g naudan entrecote lihaa
1/2 varhaiskaali
2 kpl porkkana
1 kpl punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl maapähkinöitä
1 kpl lime
1/2 pnt tuoretta korianteria
Ruohosipulia
1/2 dl Rajamäen inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl Pikkelöityjä sinapinsiemeniä
Mustapippuria
Suolaa
- Leikkaa entrecote pihveiksi, grillaa tai paista hyvä väri molemmille puolille ja kypsennä loppuun uunissa 2-5 min. 180 astetta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa porkkana, sipulit, ja kaali ohuiksi suikaleiksi, laita kulhoon ja ripottele päälle suolaa, sokeria ja inkivääri-kurkuma omenaviinietikka. Sekoita ja anna maustua vähintään 30 min.
- Lisää joukkoon oliiviöljy, maapähkinät, sinapinsiemenet ja raastettu limen kuori. Tarkista maku ja lisää viimeisenä joukkoon leikatut tuoreet yrtit.
Pikkelöityjen sinapinsiemenien resepti
50 g sinapinsiemeniä
3/4 dl Rajamäen valkoviinietikkaa
1,5 dl sokeria
2 dl vettä
1 tl suolaa
- Keitä sinapinsiemeniä ensin hyvin runsaassa vedessä n. 10-15 min. Siivilöi vesi pois ja valuta siemenet hyvin kylmän veden alla ja siivilöi sitten vielä kaikki vesi huolellisesti pois. Laita siemenet lasipurkkiin.
- Keitä muita aineksia 1-2 min. Kaada sitten kuumana sinapinsiemenien päälle purkkiin sulje kansi ja jäähdytä. Säilytä kylmässä.