Neljälle
600 g vaaleaa kalafileetä, esim. kuhaa tai siikaa
paistamiseen oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria
Pinaattihollandaise:
150 g voita
70 g tuoretta pinaattia
3 keltuaista
1 ½ rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia
½ tl suolaa
Maa-artisokka-perunamuussi:
500 g maa-artisokkia
500 g perunoita
½ dl maitoa
1 rkl voita
suolaa
Poista tarvittaessa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet neljäksi palaksi ja paista niitä pannulla Sitruuna Ekstra-neitsytoliiviöljyssä muutama minuutti per puoli, kunnes ovat kypsiä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile paistettu kala pinaattihollandaisen ja maa-artisokkamuusin kera.
Pinaattihollandaise:
Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä, valuta ja purista ylimääräiset vedet pois. Sulata voi kattilassa. Laita pinaatit tehosekoittimeen ja lisää keltuaiset, valkoviinietikka, dijon-sinappi ja suola. Laita tehosekoitin päälle ja kaada kuuma voisula tehosekoittimeen ohuena nauhana sen käydessä. Tarjoile kastike heti.
Maa-artisokka-perunamuusi:
Kuori maa-artisokat ja laita ne heti kylmään veteen kattilaan, jotta eivät tummu. Kuori ja paloittele perunat ja lisää kattilaan. Lisää vettä sen verran, että vihannekset peittyvät. Keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kattilasta ja muussaa juurekset. Sekoita joukkoon maito ja voi, mausta suolalla.