Laktoositon
Maidoton
4 annosta
Raaka-aineet
6 broilerin koipireisipalaa
2 rkl oliiviöljyä
Mausteseos:
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
0,5 tl mustapippuria
1 ruukku tuoretta korianteria
0,5 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
Lisäksi:
3-5 dl kanalientä tai vettä
1 pss/200 g kuivattuja aprikooseja
Couscous:
3 dl couscous-ryynejä
3 dl kylmä vettä
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2 rkl oliiviöljyä
Sipaise rypsiöljy broilerin koipireisipalojen pintaan. Ruskista palat nopeasti molemmin puolin paistinpannulla ja nosta ne isoon korkeareunaiseen uunivuokaan.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Hiero sipulien joukkoon kaikki muut mausteseoksen ainekset esim. morttelissa. Levitä maustetahna tasaisesti koipireisipaloille. Kaada vuokaan liemi ja lisää myös puolitetut tai kokonaiset kuivatut aprikoosit. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa vähintään yhden tunnin ajan, mieluummin kaksi.
Kaada kylmä vesi couscous-ryynien päälle. Anna ryynien turvota noin 20 minuuttia. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile broilerinkoipien kera.