45 min
Kuudelle
1 sipuli
500 g keltajuurta
2 (keltaista) porkkanaa
100 g juuriselleriä
250 g keräkaalia
2 rkl oliiviöljyä
1,2 l kasvislientä
5 maustepippuria
1 tl kuivattua meiramia
2 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
suolaa ja mustapippuria
tarjoiluun smetanaa
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori keltajuuret, porkkanat ja juuriselleri, leikkaa ne suikaleiksi. Leikkaa myös kaali suikaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää loput vihannekset ja kuullota hetki. Kaada kasvisliemi kattilaan, lisää maustepippurit ja meirami. Keitä keittoa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Mausta keitto väkiviinaetikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile keltaisen borssikeiton kanssa smetanaa.