1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Lohilasagne sesongin vihanneksilla

Kuudelle

lohitäyte:

1 sipuli
400 g lohifilettä
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl kuivattua oreganoa tai Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilihiutaleita
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa
2 ½ dl vettä
2 rkl kapriksia
suolaa ja mustapippuria

pinaatti-ricottatäyte:

250 g pinaattia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
250 g ricottaa
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria

lasagnelevyjä
1 dl ranskankermaa
1 pallo mozzarellaa
100 g broccoliinia
½ sitruuna

lohitäyte:

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohi paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, sitruunan kuori, oregano, paprikajauhe, chilijauhe ja tomaattipyre. Pasta muutama minuutti. Lisää lohipalat, valkoviinietikka ja vesi. Anna muhia kannen alla vartin verran. Lisää kaprikset ja Liquid Tilli, mausta suolalla ja mustapippurilla.

pinaatti-ricottatäyte:

Hienonna pinaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pinaatti ja valkosipuli, paistele, kunnes pinaatti on kypsää. Anna jäähtyä. Sekoita pinaattiseos, sitruunamehu, ricotta ja kananmuna keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla.

lasagnen kokoaminen:

Öljyä lasagnevuoka ja lusikoi pohjalle lohitäytettä. Asettele lasagnelevyjä peitoksi. Levitä lasagnelevyjen päälle aina sekä lohitäytettä, että pinaatti-ricottatäytettä. Tee niin monta kerrosta, kuin aineksia riittää. Päällimmäiseksi levitä lasagnelevyt. Levitä levyille ranskankermaa ja revitty mozzarella. Asettele päälle broccoliinit ja ohueksi leikatut sitruunasiivut.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Peitä kannella tai foliolla, jos broccoliinit alkavat tummua liikaa. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet