Raaka-aineet
n. 500 g pieniä kesäporkkanoita
2-3 oksaa tuoretta rosmariinia
2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
Viimeistelyyn:
oliiviöljyä
Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sujauta purkkiin myös rosmariinin oksat. Mittaa kattilaan viinietikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa liemeen. Jäähdytä ja kaada lämmin pikkelöintiliemi purkkiin porkkanoiden päälle. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lisää pikkelöityjä porkkanoita salaattien joukkoon tai tarjoa sellaisenaan grilliruokien kaverina. Viimeistele porkkanat valuttamalla päälle hyvää oliiviöljyä. Pikkelöidyt kesäporkkanat säilyvät jääkaapissa vähintään 2 viikkoa.