Ainekset
1 kpl Kukkakaali
1 dl Hunajaa
2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi
2,5 dl Vesi
1 rkl Suola
Valmistusohje
- Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput varresta. Pilko varsi nuppujen kokoisiksi paloiksi.
- Laita kukkakaalin palat suljettavaan purkkiin.
- Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki tuotteet ovat nesteen peitossa. Sekoita ainekset keskenään ravistamalla suljettua purkkia kevyesti.
- Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Kukkakaalit ovat valmiita nautittavaksi noin 5 päivän kuluttua.
Säilyy viileässä noin 4 -8 viikkoa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.
Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.