1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Poroa Rajamäen tapaan

Ainekset

100 g Poroa (filettä tai paistia)
20 g Suolaa (pintaan)
5 g Pippuria (pintaan)
1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä
2/3 dl Vettä

Valmistusohje

  1. Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla.
  2. Taputtele suola ja pippuri lihan pintaan ja paahda pinta nopeasti kuumalla paistinpannulla.
  3. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi ja laita siivut suljettavaan purkkiin.
  4. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi ja kaada seos lihojen päälle, niin että ne peittyvät kokonaan nesteeseen.
  5. Sulje kansi ja anna pikkelöityä jääkaapissa. Poropikkeli on valmista nautittavaksi 1 päivän kuluttua. Tarjoile esimerkiksi ruisnappien, tuorejuuston ja pikkelöityjen puolukoiden kanssa.
Säilyvyys viileässä noin 2 viikkoa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.

Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet