Ainekset
100 g Poroa (filettä tai paistia)
20 g Suolaa (pintaan)
5 g Pippuria (pintaan)
1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä
2/3 dl Vettä
Valmistusohje
- Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla.
- Taputtele suola ja pippuri lihan pintaan ja paahda pinta nopeasti kuumalla paistinpannulla.
- Siivuta liha ohuiksi siivuiksi ja laita siivut suljettavaan purkkiin.
- Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi ja kaada seos lihojen päälle, niin että ne peittyvät kokonaan nesteeseen.
- Sulje kansi ja anna pikkelöityä jääkaapissa. Poropikkeli on valmista nautittavaksi 1 päivän kuluttua. Tarjoile esimerkiksi ruisnappien, tuorejuuston ja pikkelöityjen puolukoiden kanssa.
Säilyvyys viileässä noin 2 viikkoa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.
Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.