Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
30 min
Raaka-aineet
300 g silakkafileitä
1 sipulia
tilliä, ruohosipulia hienonnettuna
Etikkaliemi:
0,4 dl vettä
1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
Mausteliemi:
0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
1,5 dl vettä
5 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 tl rouhittuja valkopippureita
Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada liemi pois. Leikkaa silakat annospaloiksi ja sipulit renkaiksi. Lado ainekset tillin ja ruohosipulin kanssa kerroksittain tölkkiin. Sekoita mausteliemen aineet ja kaada kalapalojen päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden.