Gluteeniton

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Sadonkorjuun savulohisalaatti

Neljälle

pikkelöidyt vihannekset:

1 pieni kukkakaali (300 g)
2 avomaankurkkua
10 retiisiä
10 kirsikkatomaattia
1 chili
4 timjamin oksaa
1 ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 ½ dl vettä
1 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
6 kokonaista maustepippuria

salaatti:
pari kourallista erilaisia salaatteja, rucolaa, viinisuolaheinää jne.
3 keitettyä kananmunaa
150 g lämminsavulohta
sitruunalohkoja

jogurttikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl tuoretta tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna (tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Tilliä)
2 rkl kapriksia
½ sitruunan mehu
suolaa

pikkelöidyt kasvikset:

Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja avomaankurkku parin sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita kukkakaalit, kurkut, retiisit ja kirsikkatomaatit isoon purkkiin, lisää hienonnettu chili ja timjamin oksat.

Mittaa kattilaan väkiviinaetikka, vesi, sokeri, suola ja maustepippurit. Keitä, kunnes sokeri on liuennut ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkki sitten pariksi tunniksi jääkaappiin ennen käyttöä.

salaatti:

Revi salaatti käsin tarjoiluvadille. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kananmunalohkot ja savulohi salaattipedille, lisää runsaasti pikkelöityjä kasviksia. Tarjoile sitruunalohkojen ja jogurttikastikkeen kera.

jogurttikastike:

Hienonna tilli ja ruohosipuli. Rouhi kapriksia hieman veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkista maku.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet