Gluteeniton
Neljälle
pikkelöidyt vihannekset:
1 pieni kukkakaali (300 g)
2 avomaankurkkua
10 retiisiä
10 kirsikkatomaattia
1 chili
4 timjamin oksaa
1 ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 ½ dl vettä
1 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
6 kokonaista maustepippuria
salaatti:
pari kourallista erilaisia salaatteja, rucolaa, viinisuolaheinää jne.
3 keitettyä kananmunaa
150 g lämminsavulohta
sitruunalohkoja
jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl tuoretta tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna (tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Tilliä)
2 rkl kapriksia
½ sitruunan mehu
suolaa
pikkelöidyt kasvikset:
Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja avomaankurkku parin sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita kukkakaalit, kurkut, retiisit ja kirsikkatomaatit isoon purkkiin, lisää hienonnettu chili ja timjamin oksat.
Mittaa kattilaan väkiviinaetikka, vesi, sokeri, suola ja maustepippurit. Keitä, kunnes sokeri on liuennut ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkki sitten pariksi tunniksi jääkaappiin ennen käyttöä.
salaatti:
Revi salaatti käsin tarjoiluvadille. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kananmunalohkot ja savulohi salaattipedille, lisää runsaasti pikkelöityjä kasviksia. Tarjoile sitruunalohkojen ja jogurttikastikkeen kera.
jogurttikastike:
Hienonna tilli ja ruohosipuli. Rouhi kapriksia hieman veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkista maku.