Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
45 min
Raaka-aineet
1 kg tomaatteja
1 iso sipuli
2 omenaa
2 chilipalkoa
1 punainen paprika
½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 ¾ dl hillo-marmeladisokeria
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta ja chileistä kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. Laita kasviskuutiot, väkiviinaetikka ja mausteet kattilaan lukuun ottamatta sokeria ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja keitä vielä 5 minuuttia. Kaada kastike lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Kastike sakenee oikeaan vahvuuteensa vasta jäähdyttyään kunnolla. Sakea tomaattikastike sopii mm. pizzoihin, pastakastikkeisiin, dippikastikkeeksi ja lihapatojen mausteeksi.