Vegaaninen

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


1,5 h

Vegekebabkiusaus & kurpitsapikkeli

Neljälle

Kurpitsapikkelin valmistusaika 24 h

1 kg peruna-sipulisekoitusta
200 g vegaanista kebabia, esim. Vöner
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 dl kaurakermaa
ruohosipulia

Kurpitsapikkeli:
500 g kurpitsaa
4 dl vettä
1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
6 neilikkaa
1 kanelitanko

Sekoita peruna-sipulisekoitus, vegaaninen kebab, suola, mustapippuri ja kaurakerma keskenään. Siirrä seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa tunnin ajan. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele kiusaus hienonnettulla tuoreella ruohosipulilla ja tarjoile kurpitsapikkelin kanssa.

Kurpitsapikkeli:
Valmista kurpitsapikkeli hyvissä ajoin, viimeistään päivä ennen tarjoilua.

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kattilaan ja lisää loput aineet. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kuutioiden koosta riippuen noin 10-20 minuuttia.

Siirrä kurpitsakuutiot ja kuuma liemi puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä. Siirrä sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään vuorokauden ajan.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet