Marinadi grillikanalle

Ainekset 1,25 dl Kikkoman Soijakastiketta 0,5 dl sitruunamehua 2 rkl Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa 2 rkl Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon kana tai hiero marinadi kanan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Grillaa tai paista kana tämän jälkeen. Grillauksen lomassa voit valella kanalle samaa marinadia, johon on lisätty […]

Lue lisää …

Korean BBQ wings

800 g Kanansiipiä 2 rkl Seesamin siemeniä BBQ-kastike:  2 dl Kikkoman Poke-kastiketta 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 3 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl Seesamöljyä Marinoi siivet BBQ-kastikkeella (säästä puolet kastikkeesta ruokailuun). Anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Asettele siivet nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle paistopellille. Ripottele seesamin siemenet siipien pinnalle Esilämmitä uuni 200°C. Paista noin 20 […]

Lue lisää …

Rajamäen mausteöljy

1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste oliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]

Lue lisää …

Sitruuna-salviamarinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa 1 sitruunan raastettu kuori ja ½ puristettu mehu 1 tl tummaa sokeria 0,5 dl hienonnettua salviaa 0,5 tl mustapippuria rouhittuna (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. kanan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. […]

Lue lisää …

Chili-hunajamarinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1 vihreä chilipalko hienonnettuna 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. kalan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Chili-hunajamarinadi […]

Lue lisää …

Harissa-marinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl harissa-maustetahnaa 2 tl hunajaa 0,5 dl hienonnettua korianteria (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. lihan pintaan. Anna maustua vähintään 4 tuntia. Harissa-marinadi sopii erityisen hyvin lihan marinoimiseen, ja resepti riittää hyvin marinoimaan […]

Lue lisää …

Ras-el-hanout-inkiväärimarinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 3 rkl Rajamäen Inkivääri-valkoviinietikkaa 2 tl ras-el-hanout-mausteseosta 1 rkl hunajaa ½ sitruunan mehu 2 tl sitruunan raastettua kuorta (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Ras-el-hanout-inkiväärimarinadi sopii erityisen hyvin kasvisten ja kasviproteiinin marinointiin, ja resepti riittää hyvin marinoimaan […]

Lue lisää …

Sitruuna-pestomarinadi

Raaka-aineet 1 dl mietoa oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 sitruunan raastettu kuori ja ½ sitruunan mehu 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 2 dl tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna 0,5 tl sokeria ripaus mustapippuria (ripaus suolaa) Mittaa ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Kääntele marinadi marinoitavien joukkoon ja anna maustua 2 tuntia (tai kauemmin). Sitruuna-pestomarinadi sopii erityisen […]

Lue lisää …

Maapähkinävoi-omenamarinadi

Raaka-aineet 2 rkl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 rkl maapähkinävoita 2 rkl omenasosetta 1 rkl hunajaa 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 kuivattu chilipalko (peperoncino) murskattuna 2 rkl suolapähkinöitä rouhittuina (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Maapähkinävoi-omenamarinadi sopii erityisen hyvin kasvisten ja […]

Lue lisää …

Fenkoli-inkivääri-tillimarinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Inkivääri-valkoviinietikkaa 2 rkl sitruunamehua 1 tl sokeria 2 tl fenkolinsiemeniä karkeasti jauhettuina 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna 2 tl raastettua sitruunan kuorta (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. kalan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. […]

Lue lisää …