Yrtti-uuniperunoita, sitruunahummusta ja marinoitua quinoasalaattia
Valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Yrtti-uuniperunat ja sitruunahummus

Kasvisruoka

Yrtti-uuniperunat

1.5kg perunoita
10dl vettä
5dl Rajamäen Valkoviinietikkaa
Ripaus suolaa
3rkl oliiviöljyä
1rkl maissitärkkelystä
Suolaa päälle
Yrttejä

Lisää vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kunnes vesi kiehuu ja siirrä pois levyltä. Lisää joukkoon viinietikka ja sekoita. Halkaise perunat kahteen tai neljään osaan ja laita ne kattilaan. Anna liota tunnin ajan.
Laita uuni lämpemeään 225 asteeseen. Valuta perunat vedestä ja painele niitä talouspaperilla kuivaksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja maissitärkkelys. Levitä perunat tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja kuivattuja yrttejä, kuten rosmariinia. Paista 40-60min riippuen kuinka suuret perunat ovat. Kun peruna on pehmeää haarukalla kokeiltaessa, se on kypsää.

Sitruunahummus

2tlk kikherneitä
2rkl tahinia
0.5-1dl sitruunamehua
2rkl oliiviöljyä
2rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
Lisäksi paahdettuja siemeniä ja oliiviöljyä

Soseuta kikherneet ja tahini. Lisää  puolet sitruunamehusta, oliiviöljy sekä etikka. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä nestettä joukkoon. Sitruunamehun ja etikan lisääminen terävöittää makua, öljy taas pehmentää.
Lusikoi hummus kulhoon ja tee lusikalla kolo keskelle. Kaada ennen tarjoilua oliiviöljyä keskelle ja ripottele paahdettuja siemeniä koristeeksi.

 

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt
  • Raikastusjuomat