Grillatut lampaankyljykset

Raaka-aineet 16-24 lampaankyljystä (4-6 kyljystä ruokailijaa kohden) suolaa mustapippuria minttua Tarjoiluun: Rajamäen Tummaa tai Basilika Balsamikastiketta Lisäksi: grillattua kesäkurpitsaa ja munakoisoa Mausta huoneenlämpöiset kyljykset suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla tai hienonnetulla tuoreella mintulla. Grillaa tai paista kyljykset kypsiksi. Tarjoile Rajamäen Balsamikastikkeen kanssa (Tumma tai Basilika). Tarjoile rinnalla grillattua kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Huom! Sama resepti toimii naudanlihalle: […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl öljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla […]

Lue lisää …

Joulusilli

Raaka-aineet 2 matjes-sillifilettä herkkukurkkukuutioita punasipulirenkaita kapriksia Kastike: 3 dl tomaattiketsuppia 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl ruokaöljyä 2 rkl sokeria Leikkaa sillifileet paloiksi. Sekoita kastikeainekset voimakkaasti vatkaten. Lado sillipalat kerroksittain kurkkukuutioiden, punasipulirenkaiden ja kastikkeen kanssa tölkkiin tai suoraan ruukkumaiseen tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen […]

Lue lisää …

Italian mummun kurkut

Raaka-aineet 1 tuorekurkku musta – tai maustepippuria ripaus sokeria ja suolaa tuoretta tai kuivattua minttua Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta Kuori kurkku ja leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi (tai tikuiksi). Sekoita kurkkujen joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja pippuria sekä minttu. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta ja tarjoile lisäkkeenä rasvaiselle kalalle (esim. lohelle) tai vaalealle […]

Lue lisää …

Pesto-silakkarullat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1/2 tl suolaa 3/4 dl punaista tai vihreää pestokastiketta (esim. Sacla Pesto Rosso tai Sacla Pesto alla Rucola) Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Säilöntälientä 2 dl vettä 1 tl suolaa roseepippureita tuoretta basilikaa koristeeksi Mausta silakkafileet suolalla. Levitä fileiden lihapuolelle pestokastiketta ja rullaa fileet. Lado rullat rinnakkain kattilaan. Kiehauta mausteliemen aineet ja […]

Lue lisää …

Hillotut suppilovahverot

Raaka-aineet 500 g suppilovahveroita Mausteliemi: 2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 dl vettä 1 tl suolaa 1 kanelitanko 1 3/4 dl hillo-marmeladisokeria Puhdista sienet ja pilko suuret sienet pienemmiksi. Kuumenna mausteliemen aineet (ei sokeria) ja laita sienet kiehuvaan nesteeseen. Keitä noin 15 minuuttia ja lisää sokeri. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia ja nostele sienet sen jälkeen […]

Lue lisää …