Rajamäen kaneliglögi

Kaneliglögi

2 rkl Rajamäen pastöroimatonta omenaviinietikkaa 1 litra Vaaleaa glögiä tai omenamehua 1 kpl Tähtianis 1 kpl Kanelitanko Kiehauta vaalea glögi tai mehu kattilassa. Lisää sekaan Rajamäen pastöroimaton omenaviinietikka. Kaada juoma laseihin kanelitangon ja tähtianiksen […]

Lue lisää …

Rajamäen marengit

4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria 1 tl Rajamäen väkiviinaetikkaa Laita uuni lämpenemään 125°C (kieroilmauuni 100°C ). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huom! Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Lisää sokeri ja väkiviinaetikka valkuaisvaahtoon. Asettele vaahto leivinpaperille lusikan avulla tai käytä pursotinta erilaisen muodon saavuttamiseksi. Kypsennä uunin keskitasossa n. 40 minuuttia. Sammuta uuni […]

Lue lisää …

Rajamäen 1-2-3-pikkelöintiliemi

1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen. Riippuen mitä kasviksia olet pikkelöimässä pese ja kuori ne huolellisesti esim. porkkanat yms. multaiset ja kuorelliset juurekset. Pilko, kuutio, suikaloi, siivuta kasvikset mieleiseksi tai pikkelöi kokonaisena. Aseta kasvikset purkkiin […]

Lue lisää …

Kukkakaali kung pao

1 iso kukkakaali 2 rkl maizenaa 2 rkl riisiviinietikkaa 2 rkl soijakastiketta 2 rkl rypsiöljyä   kastike: 3 valkosipulinkynttä tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia ½ dl soijakastiketta 3 rkl hoisin-kastiketta 2 rkl vaahterasiirappia 1 rkl seesamiöljyä 1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä   lisäksi: 4 kevätsipulia ½ tl chilihiutaleita 2 rkl suolapähkinöitä rouhittuna tarjoiluun […]

Lue lisää …

Balsamikana (Yhden pannun balsamikana)

Raaka-aineet: 4 broilerin rintafileetä öljyä ruskistamiseen 1 punasipuli 2 porkkanaa 250 g parsakaalia 1 suippopaprika 200 g kirsikkatomaatteja Balsamimarinadi: 1 dl oliiviöljyä ½ dl Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP” 4 valkosipulinkynttä 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria Sekoita ensin marinadi. […]

Lue lisää …

Rajamäen mausteöljy

1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste oliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]

Lue lisää …

Rajamäen maustemajoneesi

0,6 dl 1-2-3 väkiviinaetikkaliemi 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi […]

Lue lisää …

Kirpsakan makea pähkinäherkku

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa ja 1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä oman maun mukaan 1,5 dl vaaleaa siirappia 1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl kuorellisia manteleita 1 dl kuorellisia pähkinöitä, esim. saksanpähkinä ja hasselpähkinä 1 rosmariinin oksa Keitä punaviinietikkaa, chiliä ja siirappia paksupohjaisessa kattilassa 5-10 minuuttia, kunnes seosta on jäljellä noin 2 dl. Seoksen kuuluu […]

Lue lisää …

Omena-inkiväärichutney

Raaka-aineet 300 g omenaa 1 pieni sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 chilipalko 3-4 cm pala tuoretta inkivääriä 1 dl vaaleita rusinoita 2 kanelitankoa 3 dl sokeria 1,5 dl Rajamäen Hunaja-Omenaviinietikkaa 1 dl vettä 1 tl suolaa Pese ja kuutioi omenat. Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet, chilipalko ja inkivääri. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä […]

Lue lisää …

Peruna-fenkolisalaatti ja kuningatarkastike

Raaka-aineet n. 800 g uusia perunoita keitettynä 1 keskikokoinen fenkoli ohuina viipaleina kourallinen kalamata-oliiveja 2 kesäsipulin varret hienonnettuna Kuningatarkastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mansikoita pieninä kuutioina 3 rkl pensasmustikoita puolitettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja […]

Lue lisää …