Raaka-aineet 250 g maustamatonta tofua Marinadi: 3 rkl soijakastiketta 1 valkosipulinkynsi 1 tl mustapippuria 2 rkl oliiviöljyä 4 rkl Rajamäen Inkivääri-valkoviinietikkaa 2 rkl sokeria Valuta tofu ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet ja kaada se tofukuutioiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Käytä marinoituneet kuutiot esim. tofuwokissa tai […]
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Sweet Chili
Raaka-aineet 4 punaista paprikaa 5 kpl punaisia chilejä 4 valkosipulinkynttä 2 suurta kypsää tomaattia 3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 1 dl vettä 2 sitruunan mehu 750 g sokeria 1 rkl suolaa 5 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenet ja hienonna suikaleiksi. Hienonna myös valkosipuli sekä kuutioi tomaatit. Laita kasvikset tehosekoittimeen, lisää vesi […]
Itse tehty ketsuppi
Raaka-aineet n. 1 kg kypsiä hyviä tomaatteja 1 iso sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 punainen paprika 1 dl ruokosokeria 1 dl Rajamäen viinietikkaa 2 tl suolaa 0,5 tl kanelia 0,5 tl jauhettua neilikkaa 0,5 tl jauhettua maustepippuria 0,5 tl mustapippuria myllystä ripaus sinappijauhetta Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta […]
Parsaa Hollandaise
Raaka-aineet Parsa: 2 nippua tuoretta vihreää tai valkoista parsaa vettä suolaa Hollandaise-kastike: 5 kpl kokonaista valkopippuria 2 oksaa persiljaa 1 oksa rakuunaa 1 dl vettä ½ dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 3 munankeltuaista 150 g (laktoositonta) voita sulatettuna suolaa ja mustapippuria Kuori parsat varovasti nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois 1-2 cm puiseva pala. Keitä […]
Omena-punasipulikastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punasipulia hienonnettuna 3 rkl omenaa pieninä kuutioina Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi punasipuli- ja omenakuutiot, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike […]
Rapu-vermisellisalaatti ja chili-minttukastike
Raaka-aineet 125 g riisivermiselliä 200 g katkarapuja suolaliemessä n. 170 g grillattua paprikaa öljyssä (esim. Sacla) 1 porkkana n. 10 cm pala kurkkua Chili-minttukastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa soijakastiketta, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punaista chiliä hienonnettuna (noin puolikas chilipalko) 3 rkl minttua hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja […]
Mango-thaibasilikakastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mangoa pieninä kuutioina 3 rkl thaibasilikaa hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi mangokuutiot ja hienonnettu thaibasilika, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt […]
Korianteri-minttukastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl korianteria ja minttua hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]
Panzanella-leipäsalaatti ja rosmariini-valkosipulikastike
Raaka-aineet 4 paksua viipaletta maalaisleipää n. 170 g grillattua artisokkaa (esim. Sacla) 250 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli 1 ruukku rucolaa Rosmariini-valkosipulikastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 valkosipulin kynsi + ripaus suolaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl rosmariinia hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Hienonna valkosipulinkynsi […]
Tilli-ruohosipulikastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa […]