Paahdetut balsamicojuurekset

Raaka-aineet Pestyjä juureksia (esim. 4 porkkanaa, 2 palsternakkaa, 2 Rosamunda perunaa) 0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 rkl hunajaa 1-2 tl suolaa mustapippuria ja 3 oksaa tuoretta rosmariinia Leikkaa juurekset kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, Modenan Balsamietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset […]

Lue lisää …

Paahdetut valkosipulit

Raaka-aineet kokonaisia valkosipuleita oliiviöljyä del Duca Modenan Balsamietikkaa Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” eli kynsien päät pois. Laita hatuttomat valkosipulit uunivuokaan ja sivele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja Modenan Balsamietikkaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 min tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi karitsan paahtopaistin […]

Lue lisää …

Modenan herttuan salaatinkastike

Raaka-aineet 1 dl tomusokeria 1 dl Del Duca Modenan balsamiviinietikkaa 2 dl oliiviöljyä 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman ripaus valkosipulijauhetta Mittaa aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 3 dl. Vinkki: Saat kastikkeesta gluteenitonta, kun käytät gluteenitonta soijakastiketta, esim. Kikkoman Tamari […]

Lue lisää …

Sinappinen salaatinkastike

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 3 tl Dijon-sinappia 1,5 tl suolaa 1,5 tl sokeria 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike sopii erityisen hyvin savukalalle tai grillatulle kalalle ja se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 2,5 […]

Lue lisää …

Mangosalaatti

Raaka-aineet Kaksi tuoretta mangoa tai vastaava määrä säilöttyä mangoa (persikkaa tai nektariinia) Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta mantelirouhetta tuoretta minttua tai sitruunamelissaa Leikkaa mango kuutioiksi ja laita annosmaljoihin. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta. Koristele mantelirouheella ja hienonnetulla mintulla tai […]

Lue lisää …

Grillatut hedelmänyytit

Raaka-aineet 4-5 nektariinia, luumua tai aprikoosia 2 dl marjoja 4 tl ruokokidesokeria 4 tl voita Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta (tai Vaaleaa tai Sitruuna Balsamikastiketta) Pese hedelmät ja leikkaa ne lohkoiksi. Jaa lohkot neljälle folioarkille. Lisää mansikoita ja vadelmia hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeri. Muotoile folio nyytiksi niin, että se jää vielä päältä hieman auki ja lusikoi […]

Lue lisää …

Juustolautanen ja balsamikastiketta

Raaka-aineet Erilaisia juustoja n. 80-100 g / ruokailija Pähkinöitä, kuivattuja viikunoita tai aprikooseja, piparkakkuja, patonkiviipaleita, tuoreita basilikan lehtiä Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta Leikkaa juustot paloiksi ja asettele lautasille. Voit valita lisukkeet makusi ja valittujen juustojen mukaan. Kysy tarvittaessa neuvoa juustomyyjältä! Valuta lautasille tummaa balsamikastiketta juustojen […]

Lue lisää …

Helpot herkkukurkut

Raaka-aineet 800 g avomaankurkkuja Mausteliemi 4 dl Rajamäen Säilöntälientä (1 plo) 4 dl vettä 3 tl suola Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle + 10 […]

Lue lisää …

Raikas purjo-perunasosekeitto

Raaka-aineet 1 iso purjosipuli 3 isoa jauhoista perunaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa n. 1,2 l vettä/ kanalientä 1-2 dl kuohukermaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria Leikkaa purjosta puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi […]

Lue lisää …

Pikkuporkkanat balsamietikassa

Raaka-aineet 250 g valmiita pikkuporkkanoita vettä suolaa Balsamisiirappi: 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 4 dl omenamehua 1 tl rakuunaa suolaa Keitä pikkuporkkanoita miedosti suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Älä keitä liikaa. Mittaa balsamietikka ja omenamehu kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 – 15 minuuttia. Mausta valmis siirappi rakuunalla ja suolalla. […]

Lue lisää …