Banaani-sitruunahilloke

Raaka-aineet 400 g banaania (3 isoa banaania) 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa) 1 vaniljatanko 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl kardemummaa 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 dl vettä ripaus suolaa 3 dl hillosokeria Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vaniljatanko kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja […]

Lue lisää …

Aprikoosihilloke

Raaka-aineet 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja 0,5 dl vettä 0,5 dl Rajamäen Luomu Omenasiiderietikkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa (0,5 dl murskattuja Savumanteleita, esim. Lorenz) Suikaloi kuivatut aprikoosit. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. (Sekoita joukkoon murskatut Savumantelit). Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja […]

Lue lisää …

Pastasalaatti

Raaka-aineet 300 g kuivapastaa ½ kurkku 200 g kirsikkatomaatteja 6 kpl grillattuja ja säilöttyjä artisokansydämiä (esim. Saclà) 100 g valkoisia keitettyjä papuja 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa revittynä 80 g ilmakuivattua kinkkua revittynä Kastike: 0,5 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl hunajaa ripaus suolaa tuoretta mustapippuria Keitä pasta pakkauksen […]

Lue lisää …

Uppomunat

Raaka-aineet 1 kananmuna / syöjä 2 l vettä 1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Suolaa ja pippuria Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen. Keitä munia  2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkusienet

Raaka-aineet 200 g tuoreita herkkusieniä Maustekastike 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl sokeria 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 1 murskattu valkosipulikynsi 1 tl rakuunaa ¼ tl suolaa persiljaa Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Sekoita kastike lisäämällä sinapin joukkoon muut aineet koko ajan sekoittaen. Kaada kastike herkkusieniviipaleille juuri ennen […]

Lue lisää …

Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta

Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]

Lue lisää …

Waldorfin salaatti

Raaka-aineet 200 g juuriselleriä 1 omena 4 ananasrengasta (1 pieni purkki) 2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä 10 kpl tummia viinirypäleitä Kastike: ½ prk (laktoositonta) creme fraichea 1 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa ¼ tl suolaa Suikaloi selleri ja omena. Keitä sellerisuikaleet kypsiksi vedessä. Leikkaa ananasrenkaat paloiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Sekoita salaatti ja ripottele joukkoon vielä rouhittua […]

Lue lisää …

Hedelmäsalsa

Raaka-aineet 300 g persikoita, nektariineja ja/tai luumuja 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 dl hienonnettua minttua 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilika 0,5 dl oliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 rkl hunajaa ripaus kardemummaa ripaus suolaa oman maun mukaan Poista hedelmistä kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutioiden joukkoon kulhossa kaikki muut aineet. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa […]

Lue lisää …

Yrttikastike

Raaka-aineet 1 dl öljyä 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 2 rkl vettä 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua rosee-pippuria 1 tl sokeria hienonnettua ruohosipulia hienonnettua timjamia Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli. Ravista kastiketta voimakkaasti ennen käyttöä, jotta ainekset sekoittuisivat. Tarjoa vihreän salaatin […]

Lue lisää …

Feta-katkarapusalaatti

Raaka-aineet 2 tuoretta kurkkua 8 retiisiä 1 ruukku vihreää salaattia 150 g katkarapuja 100 g (laktoositonta) fetajuustoa 1 tl sitruunapippuria Kastike: 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl tilliä hienonnettuna Pese kurkut ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi […]

Lue lisää …