Marinoidut Välimeren kasvikset

Raaka-aineet 1 pieni kesäkurpitsa 1 pieni munakoiso 2-3 punaista suippopaprikaa tilkka rypsiöljyä Marinadi: 1 tl Dijon sinappia 1 dl Rajamäen Säilöntälientä ¼ dl rypsiöljyä 1 tl suolaa ½ tl rouhittua mustapippuria 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tuoreita yrttejä (esim. kirveliä, oreganoa, basilikaa) hienonnettuna Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja […]

Lue lisää …

Silakkapihvit etikkaliemessä

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä (30 kpl) 0,5 dl hienojakoisia korppujauhoja 1 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/3 tl valkopippuria 0,5 dl hienonnettua tilliä 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia voita paistamiseen Etikkaliemi: 1 dl Rajamäen Säilöntälientä 2 dl vettä 1 tl suolaa 2 punasipulia ohuina renkaina Lisäksi: muutama oksa tuoretta tilliä Valmista ensin etikkaliemi. Mittaa kattilaan kaikki […]

Lue lisää …

Limemarinoitua kesäkurpitsaa

Raaka-aineet n. 300g kesäkurpitsaa suolaa mustapippuria 2 valkosipulinkynttä tuoretta basilikaa Marinadi: 2 rkl öljyä 2 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 rkl sokeria 1 rkl limemehua Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista viipaleet öljyssä kuumalla pannulla, niin että viipaleisiin ilmestyy ruskeita pilkkuja. Lado viipaleet kerroksittain astiaan ja ripottele kerrosten väliin suolaa, pippuria, basilikaa ja hienonnettua valkosipulia. Sekoita marinadi ja […]

Lue lisää …

Inkiväärimarinoitu tofu

Raaka-aineet 250 g maustamatonta tofua Marinadi: 3 rkl soijakastiketta 1 valkosipulinkynsi 1 tl mustapippuria 2 rkl oliiviöljyä 4 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 rkl sokeria 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääri Valuta tofu ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet ja kaada se tofukuutioiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Käytä marinoituneet kuutiot esim. tofuwokissa tai […]

Lue lisää …

Raikkaat shrub-juomat

Helppo ja herkullinen shrub on juhlien ihana alkumalja tai raikas seurustelujuoma. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Kaada kuohuviinilaseihin noin 2 cl jäähdytettyä makusiirappia ja täytä lasi kylmällä kuohuviinillä tai kivennäisvedellä, ja herkullinen shrub on valmis. Kokeile rohkeasti erilaisia marjoja ja hedelmiä – vain mielikuvitus on […]

Lue lisää …

Herkulliset shrub-juomat

Helpot ja herkulliset shrubit ovat maistuva alkudrinkki tai seurustelujuoma. Kauniiseen pulloon pakattuna shrub on myös erinomainen lahja tai tuliainen. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Makusiirapeissa vain mielikuvitus on rajana – tässä kolme herkullista shrub-reseptiä! Granaattiomenashrub (6 annosta) 3 dl granaattiomenan siemeniä 2½ dl Rajamäen (Vadelma-persikka) Omenaviinietikkaa […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitu pecorino

Raaka-aineet 1 pkt pecorinoa 1 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1 dl öljyä 1 rkl Rajamäen tummaa balsamikastiketta 1/2 dl hunajaa tuoreita yrttejä, esim. timjamia, salviaa tai basilikaa Pilko juusto kuutioiksi ja silppua kourallinen yrttejä. Sekoita purkissa viinietikka sekä öljy, mausta hunajalla sekä yrttisilpulla. Lisää juusto ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Tarjoile cocktail-paloina. Resepti: White Trash […]

Lue lisää …

Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä

Raaka-aineet 1 punasipuli neljän valkosipulin kynnet 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 dl öljyä 2 rkl vettä 1/2 dl hunajaa ripaus suolaa Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko sipuli renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta viiden minuutin ajan. Siirrä purkkiin niin, että sipulit peittyvät (jos eivät, niin voit lisätä nestettä suhteessa puolet etikkaa, puolet vettä). Anna […]

Lue lisää …

Purjo-kesäkurpitsakeitto

Raaka-aineet 2 purjosipulia 300 g kesäkurpitsaa kuorittuna 3 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 2 rkl oliiviöljyä 3 rkl tuoretta timjamia ripaus sokeria 1 l hyvää kasvislientä suolaa ja mustapippuria 2 dl kuohukermaa 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa Viimeistelyyn: 1 rkl oliiviöljyä ripaus currya 1 dl kurpitsansiemeniä ripaus suolaa Halkaise purjot ja huuhtele ne hyvin. Paloittele purjot, […]

Lue lisää …

Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta […]

Lue lisää …