Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta […]

Lue lisää …

Possuvartaat ja raparperichutney

Possuvartaat  600 gr porsaan ulkofilettä 1 punainen paprika 1 keltainen paprika varrastikkuja Marinadi: 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 0,5 dl soijakastiketta 0,5 dl oliiviöljyä 1 tl jauhettua mustapippuria 1 tl rakuunaa Pienistele ulkofilee. Sekoita marinadin ainekset keskenään esimerkiksi pussissa. Laita ulkofileepalat pussiin ja sulje pussi. Laita lihat marinadin kera tekeytymään noin tunnin ajaksi jääkaappiin. Ota liha […]

Lue lisää …

Lohi-mango-ceviche

Raaka-aineet 200g lohta Pehmeä mango 1 appelsiinin puristettu mehu 1/2 greipin mehu 1 limen mehu 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa Seesaminsiemeniä 2 kirsikkaa (ei ole pakollinen) Suolaa Pippuria Leikkaa tuore lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mango lohen vierelle. Sekoita hedelmien mehu ja etikka keskenään. Lado mango ja lohi lautasille ja kaada mehu-etikkaseosta teelusikka kerrallaan lohen päälle. Lisää […]

Lue lisää …

Punasipulihilloke

Raaka-aineet 500 g punasipuleita 2 valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 5 dl vedellä laimennettua herukkamehua 1/2 -1 dl sokeria 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl suolaa Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Laimenna herukkamehu hieman juomisvahvuutta väkevämmäksi. Kaada mehu ja […]

Lue lisää …

Helppo marinadi lihalle

Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl hunajaa Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha / lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 2-12 h. Ohjeen marinadi riittää hyvin noin 1 kg:lle lihaa. Gluteenittoman marinadin saat käyttämällä esim. Kikkomanin gluteenitonta […]

Lue lisää …

Marinadi possulle

Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1,5 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1,5 tl timjamia 0,5 dl  oliiviöljyä, esim. Lanfranchi Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 2-12 h. Riittää hyvin noin 1 kg:lle […]

Lue lisää …

Marinadi lampaalle

Raaka-aineet 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 2 dl valkosipulioliiviöljyä, esim. Lanfranchi 0,5 dl Rajamäen Punaviinietiikkaa 0,5 dl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman ½ rkl rouhittua mustapippuria rosmariinia ja timjamia maun mukaan Sekoita kaikki ainekset yhteen reseptin järjestyksessä. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 6-12 h. […]

Lue lisää …

Sinappimarinadi possulle

Raaka-aineet 3 rkl sinappia 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna 3 tl rouhittua valko-, musta- ja rosépippuria 0,5 dl sokeria 1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman 0,5 dl Rajamäen Punaviinietiikkaa Sekoita kaikki ainekset yhteen reseptin järjestyksessä. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua n. […]

Lue lisää …

Valkosipulimarinadi

Raaka-aineet 1 kokonainen valkosipuli 2 rkl valkosipulioliiviöljyä, esim. Lanfranchi 4 tl timjamia 2 tl sitruunapippuria 2 laakerinlehteä 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa maun mukaan Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 1-6 h. Riittää […]

Lue lisää …

Banaani-sitruunahilloke

Raaka-aineet 400 g banaania (3 isoa banaania) 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa) 1 vaniljatanko 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl kardemummaa 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 dl vettä ripaus suolaa 3 dl hillosokeria Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vaniljatanko kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja […]

Lue lisää …