Pikkelöidyt kesäporkkanat

Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitu pecorino

Raaka-aineet 1 pkt pecorinoa 1 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1 dl öljyä 1 rkl Rajamäen tummaa balsamikastiketta 1/2 dl hunajaa tuoreita yrttejä, esim. timjamia, salviaa tai basilikaa Pilko juusto kuutioiksi ja silppua kourallinen yrttejä. Sekoita purkissa viinietikka sekä öljy, mausta hunajalla sekä yrttisilpulla. Lisää juusto ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Tarjoile cocktail-paloina. Resepti: White Trash […]

Lue lisää …

Marinoidut punajuuret

Raaka-aineet 800 g puna-, kelta- tai raitajuuria Marinadi: 0,5 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1,5 dl neitsytoliiviöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna 1 rkl raastettua sitruunan kuorta 2 rkl tuoretta rosmariiniä hienonnettuna 9 kpl tuoretta timjamin oksaa suolaa mustapippuria myllystä Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Voit halutessasi käyttää myös kelta- tai […]

Lue lisää …

Purjo-kesäkurpitsakeitto

Raaka-aineet 2 purjosipulia 300 g kesäkurpitsaa kuorittuna 3 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 2 rkl oliiviöljyä 3 rkl tuoretta timjamia ripaus sokeria 1 l hyvää kasvislientä suolaa ja mustapippuria 2 dl kuohukermaa 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa Viimeistelyyn: 1 rkl oliiviöljyä ripaus currya 1 dl kurpitsansiemeniä ripaus suolaa Halkaise purjot ja huuhtele ne hyvin. Paloittele purjot, […]

Lue lisää …

Yrttikastike

Raaka-aineet 1 dl öljyä 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 2 rkl vettä 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua rosee-pippuria 1 tl sokeria hienonnettua ruohosipulia hienonnettua timjamia Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli. Ravista kastiketta voimakkaasti ennen käyttöä, jotta ainekset sekoittuisivat. Tarjoa vihreän salaatin […]

Lue lisää …

Yrttisalsa

Raaka-aineet 3 dl hienonnettuja yrttejä (minttua, oreganoa, timjamia ja persiljaa) 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori 2-3 tl sokeria 1 tl suolaa mustapippuria Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Tarjoa esim. grillatun lihan, kalan tai makkaran kaverina. […]

Lue lisää …

Rajamäen Yrtti-valkoviinietikka

Yli kahdeksan kuukautta tammisammoissa kypsytetyistä italialaisista viineistä valmistettu ja yrttiaromilla maustettu Rajamäen Yrtti-valkoviinietikka sopii tuoreiden kasvisten, sienten ja vaalean lihan maustamiseen ja marinointiin. Yrtti-valkoviinietikan vahva happoisuus tuo siinä käytettyjen yrttien rosmariinin, salvian, laakerinlehden ja rakuunan maut ja tuoksut hyvin esille. TUOTETIEDOTLaimennus pöytäetikaksi: 5 osaa viinietikkaa, 2 osaa vettä. Ainesosat: valkoviinietikka, vesi, yrttiaromi (rosmariini, salvia, rakuuna), […]

Lue lisää …