Parsaa Hollandaise

Raaka-aineet Parsa: 2 nippua tuoretta vihreää tai valkoista parsaa vettä suolaa Hollandaise-kastike: 5 kpl kokonaista valkopippuria 2 oksaa persiljaa 1 oksa rakuunaa 1 dl vettä ½ dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 3 munankeltuaista 150 g (laktoositonta) voita sulatettuna suolaa ja mustapippuria Kuori parsat varovasti nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois 1-2 cm puiseva pala. Keitä […]

Lue lisää …

Omena-punasipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punasipulia hienonnettuna 3 rkl omenaa pieninä kuutioina Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi punasipuli- ja omenakuutiot, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike […]

Lue lisää …

Mango-thaibasilikakastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mangoa pieninä kuutioina 3 rkl thaibasilikaa hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi mangokuutiot ja hienonnettu thaibasilika, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt […]

Lue lisää …

Korianteri-minttukastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl korianteria ja minttua hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]

Lue lisää …

Tilli-ruohosipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa […]

Lue lisää …

Jouluinen appelsiinisilli

Raaka-aineet n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä Mausteliemi: 1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu 1 ½ dl sokeria 3 dl vettä 1 kanelitanko 3 tähtianista 5 neilikkaa 10 mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Kuori pestystä appelsiinista uloin oranssi kuori kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sulaneen sokerin joukkoon […]

Lue lisää …

Kesäkurpitsa-kurkkurelish

Raaka-aineet: 500 g kesäkurpitsaa ja/tai kurkkua 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 dl vettä 2 rkl suolaa 2 dl sokeria 5 kokonaista valkopippuria murskattuna kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna Raasta kesäkurpitsa tai kurkku ja kuori ja hienonna sipulit. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset lehtipersiljaa lukuun ottamatta. Kiehauta liemi, siirrä pois liedeltä ja lisää joukkoon […]

Lue lisää …

Lohta yrtti-balsamicomarinadissa

Raaka-aineet: 4 lohimedaljonkia kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia ja ruohosipulia) 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 2 tl hunajaa ripaukset suolaa ja mustapippuria Pavut: 500 g pitkiä vihreitä papuja 4-5 valkosipulinkynttä chilirouhetta 2-3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa Lisäksi: kirsikkatomaatteja tertuissa ruohosipulin kukkia Laita lohimedaljongit vadille. Hienonna yrtit, ja sekoita joukkoon balsamico, oliiviöljy ja […]

Lue lisää …

Marinoitu raakajuuressalaatti

Raaka-aineet 2 porkkanaa 1 iso tai 2 pientä puna- tai raitajuurta ripaus suolaa ja sokeria Kastike: 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl hunajaa 1 rkl sitruunatimjamia hienonnettuna ripaus suolaa ja mustapippuria Viimeistelyyn: punamangoldia, silmuja tai versoja paahdettuja manteleita rouhittuina Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. […]

Lue lisää …

Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta […]

Lue lisää …