Paahdetut valkosipulit

Raaka-aineet kokonaisia valkosipuleita oliiviöljyä del Duca Modenan Balsamietikkaa Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” eli kynsien päät pois. Laita hatuttomat valkosipulit uunivuokaan ja sivele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja Modenan Balsamietikkaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 min tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi karitsan paahtopaistin […]

Lue lisää …

Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]

Lue lisää …

Karitsan paahtopaistia

Raaka-aineet noin 600g karitsan paahtopaistia tilkka Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 2 rkl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 oksaa tuoretta rosmariinia 2 valkosipulin kynttä suolaa mustapippuria Sivele karitsan paahtopaistit öljyllä. Paahda pannulla väriä paahtopaistien pintaan. Murskaa morttelissa rosmariini ja valkosipulin kynnet, lisää suola ja pippuri sekä balsamietikka. Hiero mausteseosta paahtopaistien pintaan. Laita paistit muovipussiin tai […]

Lue lisää …

Raikas purjo-perunasosekeitto

Raaka-aineet 1 iso purjosipuli 3 isoa jauhoista perunaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa n. 1,2 l vettä/ kanalientä 1-2 dl kuohukermaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria Leikkaa purjosta puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi […]

Lue lisää …

Nopea kirjolohipasta

Raaka-aineet 400 g nauhamakaronia vettä suolaa Kastike: 200 g kylmäsavukirjolohta 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa 1 tl Dijon- sinappia ripaus rouhittua mustapippuria 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa Valmista kastike pastan kiehuessa. Suikaloi kirjolohi. Kiehauta kerma kattilassa ja mausta se sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita kuuman kastikkeen joukkoon kirjolohisuikaleet, hienonnettu tilli ja […]

Lue lisää …

Grillatut lampaankyljykset

Raaka-aineet 16-24 lampaankyljystä (4-6 kyljystä ruokailijaa kohden) suolaa mustapippuria minttua Tarjoiluun: Rajamäen Tummaa tai Basilika Balsamikastiketta Lisäksi: grillattua kesäkurpitsaa ja munakoisoa Mausta huoneenlämpöiset kyljykset suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla tai hienonnetulla tuoreella mintulla. Grillaa tai paista kyljykset kypsiksi. Tarjoile Rajamäen Balsamikastikkeen kanssa (Tumma tai Basilika). Tarjoile rinnalla grillattua kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Huom! Sama resepti toimii naudanlihalle: […]

Lue lisää …