Borssikeitto

Raaka-aineet 1 iso punasipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä 6 dl raastettua etikkapunajuurta 200 g valkokaalia suikaloituna n. 1 l kasvis- tai lihalientä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl sokeria ripaus mustapippuria ripaus chilijauhetta 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua rakuunaa Tarjoiluun: smetanaa Hienonna sipulit ja kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää […]

Lue lisää …

BBQ-marinoidut possun ribsit

Raaka-aineet n. 1,5 kg pieniä possun ribsejä vettä 2 sipulia lohkoina 5 valkosipulinkynttä puolitettuina 1 rkl mustapippureita 2 rkl karkeaa merisuolaa Marinadi: 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 pieni sipuli hienonnettuna 1 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 0,5 dl Kikkoman soijakastiketta 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl grillausmaustetta 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl kuivattua oreganoa […]

Lue lisää …

Uunilohi ja lohkoperunat

Raaka-aineet 600 g puhdistettua lohifileetä 3 rkl Kikkoman soijakastiketta 2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 limen mehu 1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta) 1 tl sokeria suolaa Lohkoperunat: 6 isoa rosamunda-perunaa 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta) suolaa ja mustapippuria Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, […]

Lue lisää …

Punasipulipiirakka

Raaka-aineet 1 iso valmis lehtitaikinalevy (laktoositon) Täyte: 500 g punasipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl hunajaa 1 tl sormisuolaa tuoretta mustapippuria 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna 3 rkl Del Duca Modenan Balsamiviinietikkaa 50 g sinihomejuustoa muruina (laktoositon) Levitä sulanut lehtitaikina levy (n. 20×25 cm) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. […]

Lue lisää …

Kanatortillat ja valkopapuhummus

Raaka-aineet 1 pkt tortillalättyjä Valkopapuhummus: 1 purkki kypsiä valkopapuja (n. 300 g) 1 rkl tahinia 0,5 dl Rajamäen Curry ekstra-neitsytoliiviöljyä ripaus suolaa puolikkaan sitruunan mehu Lisäksi: 2 porkkanaa ohuina tikkuina (tai raastettuna) 1 pieni kurkku ohuina tikkuina (tai kuutioina) 1 kerä rapeaa salaattia 400 g broilerisuikaleita (tai 1 pkt nyhtökauraa) Rajamäen Curry ekstra-neitsytoliiviöljyä ripaus suolaa […]

Lue lisää …

Maukas katkarapusalaatti

Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl Rajamäen Sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl Rajamäen Curry ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon […]

Lue lisää …

Ratatouille

Raaka-aineet 2 paprikaa 1 pieni kesäkurpitsa 1 pieni munakoiso 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 3 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl tomaattimehua 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl hunajaa n. 1 tl suolaa mustapippuria 1 tl kuivattua rosmariinia 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua timjamia Tarjoiluun: hienonnettua tuoretta oreganoa Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksi […]

Lue lisää …

Etikalla terästetty kalaseljanka

Raaka-aineet 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 sipulia 2 porkkanaa pala selleriä 1 rkl tomaattisosetta 8 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 400 g kirjolohta paloina 2 maustekurkkua 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä (suolaa) tilliä hienonnettuna Hienonna sipulit, suikaloi porkkanat ja selleri. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon kirjolohipalat […]

Lue lisää …

Minestronekeitto

Raaka-aineet 1 sipuli 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1 l vettä 2 rkl Kikkoman soijakastiketta 3 varsisellerin vartta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 dl pientä kuviopastaa 1 punainen paprika kuutioina 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 1 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 dl suikaloitua palvikinkkua 2 […]

Lue lisää …

Burgundinpata

Raaka-aineet 800 g naudan sisäpaistia kuutioina 150 g pekonia suikaleina 50 g tomaattipyreetä 6-8 dl vahvaa lihalientä 2 dl punaviiniä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 3 laakerinlehteä kokonaisia mustapippureita 150 g sipulia lohkoina 4 valkosipulinkynttä 200 g porkkanasuikaleita 250 g pieniä kokonaisia herkkusieniä muutama oksa timjamia muutama oksa persiljaa Ruskista lihakuutiot pekonisuikaleiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää […]

Lue lisää …