Viikunapizza sinihomejuustolla & pikkelöidyllä punasipulilla

Taikina: 1 ½ dl vettä 15 g hiivaa 2 rkl oliiviöljyä ½ tl suolaa 4 dl pizzajauhoja Täyte: ½ dl ranskankermaa 1 rkl oliiviöljyä 1 pullea valkosipulinkynsi 70 g sinihomejuustoa 2 viikunaa pikkelöityä punasipulia rucolaa Rajamäen Viikunakastiketta Pikkelöity punasipuli: 1 punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl sokeria Valmistusohjeet Taikina: Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon […]

Lue lisää …

Soijatempe ’BLT’ sandwich

  Hyvää rapeakuorista leipää 2 isoa kypsää tomaattia 1 pkt tempeä 4 kpl rapeaa romaine tms. salaatinlehteä Dijon sinappia Majoneesia Tuoretta basilikaa tai Rajamäen luomu liquid basilikaa   1/2 dl Oliiviöljyä 1/2 dl Kikkoman makeaa soijaa Ripaus suolaa Cayennepippuria 4 kpl mustapippuria Savupaprikajauhetta Murskaa mustapippurit huhmareessa. Lisää suola, paprika, cayenne ja soija ja sekoita kunnes […]

Lue lisää …

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw 800 g naudan entrecote lihaa 1/2 varhaiskaali 2 kpl porkkana 1 kpl punasipuli 1 valkosipulin kynsi 1/2 dl maapähkinöitä 1 kpl lime 1/2 pnt tuoretta korianteria Ruohosipulia 1/2 dl Rajamäen inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl Pikkelöityjä sinapinsiemeniä Mustapippuria Suolaa Leikkaa entrecote pihveiksi, grillaa tai paista […]

Lue lisää …

Korean BBQ wings

800 g Kanansiipiä 2 rkl Seesamin siemeniä BBQ-kastike:  2 dl Kikkoman Poke-kastiketta 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 3 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl Lanfranchi Seesamöljyä Marinoi siivet BBQ-kastikkeella (säästä puolet kastikkeesta ruokailuun). Anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Asettele siivet nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle paistopellille. Ripottele seesamin siemenet siipien pinnalle Esilämmitä uuni 200°C. Paista noin […]

Lue lisää …

Vegekebabkiusaus & kurpitsapikkeli

Kurpitsapikkelin valmistusaika 24 h 1 kg peruna-sipulisekoitusta 200 g vegaanista kebabia, esim. Vöner 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria 4 dl kaurakermaa ruohosipulia Kurpitsapikkeli: 500 g kurpitsaa 4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 dl sokeria 6 neilikkaa 1 kanelitanko Sekoita peruna-sipulisekoitus, vegaaninen kebab, suola, mustapippuri ja kaurakerma keskenään. Siirrä seos uunivuokaan ja paista […]

Lue lisää …

Raakamakkara-lehtikaalipasta

1 sipuli 1 rkl oliiviöljyä n. 280 g raakamakkaroita 1 tl chilihiutaleita 1 tl fenkolinsiemeniä 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl kanalientä 2 dl ruoka- tai kuohukermaa 100 g lehtikaalia suolaa ja mustapippuria 500 g tuorepastaa parmesaania Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Paloittele raakamakkarat joko veitsellä tai kuoresta ulos käsin […]

Lue lisää …

Purjo-perunapiiras & punakaali-omenasalaatti

Purjo-perunapiiras: Pohja: 4 dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa 140 g voita 2-4 rkl kylmää vettä (1 muna voiteluun) Täyte: 500 g perunoita 1 iso purjo (n. 400 g) 1 sipuli 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl voita ¼ tl muskottipähkinää suolaa ja mustapippuria 1 rkl dijon-sinappia 150 g Gruyere-juustoa tai muuta voimakasta juustoa raasteena Valmista pohjataikina. […]

Lue lisää …

Philly Cheese Steak -patongit

300 g naudan ulkofilettä 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Worcestershire-kastiketta 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 rkl dijon-sinappia 1 rkl fariinisokeria 2 tl Rajamäen Liqiuid Valkosipulia 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria 1 iso sipuli 1 vihreä paprika 1 punainen paprika 150 g herkkusieniä 1 iso patonki ruohosipulia Juustokastike: 2 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja 1 […]

Lue lisää …

Paistetut nuudelit hoisin-kastikkeella

hoisin-kastike: 4 rkl soijakastiketta 2 rkl maapähkinävoita 1 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl seesamiöljyä 2 tl srirachaa 1 tl Rajamäen Liquid Valkosipulia paistetut nuudelit: 250 g munanuudeleita 1 punasipuli 1 pieni parsakaali (n. 250 g) 70 g mustakaalia 1 rkl oliiviöljyä 3 dl kypsiä soijapapuja 1 annos hoisin-kastiketta 1 dl vettä 2 […]

Lue lisää …

Kurpitsakeitto

1 myskikurpitsa (n. 1,3 kg) 2 sipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 7 dl kasvis- tai kanalientä 3 rkl tuorejuustoa tai kauratuorejuustoa 1 ½ rkl Rajamäen Pastöroimatonta Omenaviinietikkaa Virkistävä Inkivääri-kurkuma suolaa ja mustapippuria viimeistelyyn paahdettuja kurpitsansiemeniä ja Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP” Halkaise myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsan kuoret […]

Lue lisää …