Chili-suklaakonvehdit

140 g tummaa suklaata 60 ml kermaa 2 tl Kikkoman-soijakastiketta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2–3 rkl kaakaojauhetta Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike sekä Chili. Kaada suklaaseos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (n. 10 x 10 cm), peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Irrota suklaaseos vuoasta, leikkaa n. 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi […]

Lue lisää …

Rajamäen kaneliglögi

Kaneliglögi

2 rkl Rajamäen pastöroimatonta omenaviinietikkaa 1 litra Vaaleaa glögiä tai omenamehua 1 kpl Tähtianis 1 kpl Kanelitanko Kiehauta vaalea glögi tai mehu kattilassa. Lisää sekaan Rajamäen pastöroimaton omenaviinietikka. Kaada juoma laseihin kanelitangon ja tähtianiksen […]

Lue lisää …

Kirpsakan makea pähkinäherkku

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa ja 1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä oman maun mukaan 1,5 dl vaaleaa siirappia 1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl kuorellisia manteleita 1 dl kuorellisia pähkinöitä, esim. saksanpähkinä ja hasselpähkinä 1 rosmariinin oksa Keitä punaviinietikkaa, chiliä ja siirappia paksupohjaisessa kattilassa 5-10 minuuttia, kunnes seosta on jäljellä noin 2 dl. Seoksen kuuluu […]

Lue lisää …

Kolme herkullista dippiä leivälle

Yrtti-öljydippi Ainekset: 1 dl oliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 1 rkl timjamia, hienonnettuna 1 rkl salviaa, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita Punainen pesto-öljydippi Ainekset: 1 dl oliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna (esim. Saclá) 2 rkl punaista pestoa Balsamietikka-öljydippi Ainekset: 1 dl Balsamietikka-oliiviöljyä 1 tl […]

Lue lisää …

Rajamäen graavit tillisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl oliiviöljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla liemessä 3 […]

Lue lisää …

Juusto-pähkinäsalaatti

Raaka-aineet 200 g juustoa (esim. Polar tai Oltermanni) ½ kurkku 200 g  viinirypäleitä 1 kerä punasikuria 1 keräsalaatti (tai 1 pussi sekasalaattia) 1 dl paahdettuja hassel- tai saksanpähkinöitä Kastike: 1 keltuainen ¼ tl suolaa 1 tl sinappia (esim. Dijon) 2 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa 2 dl rypsiöljyä ½ dl kuohukermaa Kuutioi juusto. Kuori ja halkaise kurkku, poista […]

Lue lisää …

Kuohuva timjami-mustikkashrub

Raaka-aineet 2 dl vettä 2 dl sokeria 150 g mustikoita, pakaste 4 timjaminoksaa 2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Tarjoiluun: jäitä, omenasiivuja, mustikoita, tonic-vettä Upea mustikkainen kuohujuoma on täydellinen malja juhlatunnelmaan. Trendikäs shrub-juoma saa raikkaan maun viinietikasta, johon tiivistetään mustikan ihanimmat aromit. Valmista makuetikka edellisenä päivänä. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. […]

Lue lisää …

Marinoidut juustopalat

Raaka-aineet 300 g kermajuustoa 3 dl oliiviöljyä 1 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ appelsiinin kuori 2 laakerinlehteä 2 tähtianista 6 neilikkaa 1 tl sinapinsiemeniä ½ tl chilihiutaleita Lämpimän mausteiseksi marinoidut juustopalat ovat trendikäs naposteltava esimerkiksi talven juhlakauden herkkuhetkiin. Kermainen juusto sointuu yhteen joulunajan mausteiden kanssa ja saa sopivasti potkua chilistä. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi. Vuole pestyn […]

Lue lisää …

Viikuna-ricottacrostinit ja pikkelöidyt päärynät

Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit Raaka-aineet 300 g kuivattuja viikunoita 3 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 dl sokeria 1/2 dl vettä 20 timjaminoksaa 1 rosmariininoksa 1 patonki 200 g ricottaa pekaanipähkinöitä Pilko kuivatut viikunat noin sentin paksuiksiksi siivuiksi. Laita viikunat kattilaan ja lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri, vesi ja tuoreiden yrttien oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista […]

Lue lisää …