Raaka-aineet 1 fenkoli puolikas kurkku 200 g sokeriherneitä (tuore tai pakaste) Kastike: 0,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1,5 rkl vettä 2 tl raastettua inkivääriä ripaus suolaa ripaus mustapippuria Lisäksi: 1 kerä rapeaa salaattia (tai 1 pussi sekasalaattia) ½ verkko- tai hunajameloni kuutioituna 100 g fetajuustoa paloina tuoretta minttua Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet teelusikalla. Viipaloi […]
Teema: Kevään juhlat
Pastasalaatti
Raaka-aineet 300 g kuivapastaa ½ kurkku 200 g kirsikkatomaatteja 6 kpl grillattuja ja säilöttyjä artisokansydämiä (esim. Saclà) 100 g valkoisia keitettyjä papuja 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa revittynä 80 g ilmakuivattua kinkkua revittynä Kastike: 0,5 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl hunajaa ripaus suolaa tuoretta mustapippuria Keitä pasta pakkauksen […]
Uppomunat
Raaka-aineet 1 kananmuna / syöjä 2 l vettä 1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Suolaa ja pippuria Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen. Keitä munia 2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle […]
Rajamäen herkkusienet
Raaka-aineet 200 g tuoreita herkkusieniä Maustekastike 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl sokeria 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 1 murskattu valkosipulikynsi 1 tl rakuunaa ¼ tl suolaa persiljaa Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Sekoita kastike lisäämällä sinapin joukkoon muut aineet koko ajan sekoittaen. Kaada kastike herkkusieniviipaleille juuri ennen […]
Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta
Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]
Karitsan paahtopaistia
Raaka-aineet noin 600g karitsan paahtopaistia tilkka Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 2 rkl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 oksaa tuoretta rosmariinia 2 valkosipulin kynttä suolaa mustapippuria Sivele karitsan paahtopaistit öljyllä. Paahda pannulla väriä paahtopaistien pintaan. Murskaa morttelissa rosmariini ja valkosipulin kynnet, lisää suola ja pippuri sekä balsamietikka. Hiero mausteseosta paahtopaistien pintaan. Laita paistit muovipussiin tai […]