Pikkelöidyt seesamikurkut

Raaka-aineet 1 kurkku tai 2 avomaan kurkkua 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl seesaminsiemeniä Pese kurkku ja leikkaa se n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Jos käytät avomaan kurkkuja, niin kuori ne. Viipaloi kurkkupalat pituussuunnassa n. 0,5 cm […]

Lue lisää …

Pikkelöity fenkoli-kurkkusalaatti

Raaka-aineet 1 fenkoli 1 kurkku tai 2-3 avomaan kurkkua 1 punainen chilipalko hienonnettuna 0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna 1 dl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa 1 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 rkl korianterinsiemeniä Viipaloi fenkoli. Kuori kurkku, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa myös kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado fenkoli- ja kurkkuviipaleet kerroksittain 1 […]

Lue lisää …

Pikakimchi

Pikakimchi 500 g kiinankaalia 1 l vettä 0,5 dl suolaa 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl kalakastiketta 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia 4 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 2 tl kuivattua chiliä lastuina tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä […]

Lue lisää …

Lohipastrami ja marinoitua punasipulia

Raaka-aineet 400 g ruodotonta lohifileetä 1 dl Kikkoman Teriyakimarinadia 2 rkl sitruunamehua mustapippuria ripaus sokeria 0,5 tl chilirouhetta 1 rkl seesaminsiemeniä tilkka Seesamiöljyä (suolaa) vihersalaatteja marinoitu punasipuli: 1 pieni punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa ripaus mustapippuria ripaus suolaa ripaus sokeria Leikkaa lohifileestä pitkänomainen mahdollisimman siisti ja kaunis pala. Sekoita teriyakikastikkeen joukkoon sitruunamehu, mustapippuria, ripaus sokeria […]

Lue lisää …

Kuohuva timjami-mustikkashrub

Raaka-aineet 2 dl vettä 2 dl sokeria 150 g mustikoita, pakaste 4 timjaminoksaa 2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Tarjoiluun: jäitä, omenasiivuja, mustikoita, tonic-vettä Upea mustikkainen kuohujuoma on täydellinen malja juhlatunnelmaan. Trendikäs shrub-juoma saa raikkaan maun viinietikasta, johon tiivistetään mustikan ihanimmat aromit. Valmista makuetikka edellisenä päivänä. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. […]

Lue lisää …

Limemarinoitua kesäkurpitsaa

Raaka-aineet n. 300g kesäkurpitsaa suolaa mustapippuria 2 valkosipulinkynttä tuoretta basilikaa Marinadi: 2 rkl öljyä 2 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 rkl sokeria 1 rkl limemehua Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista viipaleet öljyssä kuumalla pannulla, niin että viipaleisiin ilmestyy ruskeita pilkkuja. Lado viipaleet kerroksittain astiaan ja ripottele kerrosten väliin suolaa, pippuria, basilikaa ja hienonnettua valkosipulia. Sekoita marinadi ja […]

Lue lisää …

Keväinen seljankukka-pickle

Raaka-aineet Muutama maahumalan* tai mintun varsi lehtineen 20 ml laadukasta seljankukkamehutiivistettä 1 teelusikka Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa Noin 40ml kivennäisvettä Pyörittele maahumalaa kevyesti kämmenien välissä tai huhmareella, jotta maku lähtee irti. Älä kuitenkaan murskaa. Tipauta sekoituslasiin, lisää seljankukkamehu ja balsamiviinietikka. Sekoita aineksia hetki lusikalla ja anna maun imeytyä. Lisää jäitä ja sekoita juoma lusikalla kylmäksi. Siivilöi […]

Lue lisää …

Inkiväärimarinoitu tofu

Raaka-aineet 250 g maustamatonta tofua Marinadi: 3 rkl soijakastiketta 1 valkosipulinkynsi 1 tl mustapippuria 2 rkl oliiviöljyä 4 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 rkl sokeria 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääri Valuta tofu ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet ja kaada se tofukuutioiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Käytä marinoituneet kuutiot esim. tofuwokissa tai […]

Lue lisää …

Raikkaat shrub-juomat

Helppo ja herkullinen shrub on juhlien ihana alkumalja tai raikas seurustelujuoma. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Kaada kuohuviinilaseihin noin 2 cl jäähdytettyä makusiirappia ja täytä lasi kylmällä kuohuviinillä tai kivennäisvedellä, ja herkullinen shrub on valmis. Kokeile rohkeasti erilaisia marjoja ja hedelmiä – vain mielikuvitus on […]

Lue lisää …

Parsaa Hollandaise

Raaka-aineet Parsa: 2 nippua tuoretta vihreää tai valkoista parsaa vettä suolaa Hollandaise-kastike: 5 kpl kokonaista valkopippuria 2 oksaa persiljaa 1 oksa rakuunaa 1 dl vettä ½ dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 3 munankeltuaista 150 g (laktoositonta) voita sulatettuna suolaa ja mustapippuria Kuori parsat varovasti nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois 1-2 cm puiseva pala. Keitä […]

Lue lisää …