Marenki 5 valkuaista 3 dl sokeria 1 tl Rajamäen omena- tai valkoviinietikkaa 2 tl perunajauhoja Täyte 4 dl kermavaahtoa sesongin hedelmiä ja marjoja sitruunamelissaa tai minttua Kuumenna uuni. 100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pari ruokalusikallista kerrallaan samalla vatkaten. Kun sokeria on noin 0,5 dl […]
Teema: Kevään juhlat
Siikaa Rajamäen tapaan
Ainekset 160 g Siikafilettä 1 kpl Lime 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä TAI itsetehtyä 1-2-3-pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1/2 tl Suolaa Valmistusohje Kuivaa kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lime ja lohko se kahdeksaan osaan. Lado siikasiivut ja limelohkot suljettavaan ja ilmatiiviiseen purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, suola ja vesi. Kaada seos purkiin, niin […]
Rajamäen pääsiäislammas
Raaka-aineet 1 kpl lampaan viulu (2-2,5 kg) Vihreä salsa-marinadi: 1 dl hienonnettua minttua 1 dl hienonnettua ruohosipulia 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa 1 pieni tuore chilipalko hienonnettuna 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl oliiviöljyä 1-2 tl sokeria tai hunajaa 2 tl suolaa 1 tl mustapippuria 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna Lisäksi: 0,5 dl kapriksia Sekoita kaikki marinadin ainekset […]
Marinoidut mozzarellapallot
Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje purkki […]
Rajamäen graavit tillisilakat
Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]
Raparperikastike salaatille
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl raparperia pieninä kuutioina Sekoita oliiviöljy ja vaalea balsamietikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi raparperikuutiot ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]
Maukas katkarapusalaatti
Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon currylla maustettu oliiviöljy. Anna […]
Pikkelöidyt grillatut kesäkurpitsat
Raaka-aineet 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 2 rkl Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna Viimeistelyyn: Ekstra-neitsytoliiviöljyä Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. Grillaa tai […]
Pikkelöidyt kesäporkkanat
Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: oliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sujauta […]
Appelsiini-artisokkatapakset
Raaka-aineet vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää) 1 appelsiini 4 artisokan sydäntä puolitettuina 1/2 punasipuli lehtipersiljaa 1 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl oliiviöljyä suolaa viherpippuria 100 g sinihomejuustoa, esim. roquefort mustapippuria myllystä Kuori appelsiini, fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Lisää kulhoon noin […]