Rajamäen mausteöljy

1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]

Lue lisää …

Rajamäen maustemajoneesi

0,6 dl 1-2-3 väkiviinaetikkaliemi 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi […]

Lue lisää …

Peruna-fenkolisalaatti ja kuningatarkastike

Raaka-aineet n. 800 g uusia perunoita keitettynä 1 keskikokoinen fenkoli ohuina viipaleina kourallinen kalamata-oliiveja 2 kesäsipulin varret hienonnettuna Kuningatarkastike: 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mansikoita pieninä kuutioina 3 rkl pensasmustikoita puolitettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja […]

Lue lisää …

Kolme herkullista dippiä leivälle

Yrtti-öljydippi Ainekset: 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 1 rkl timjamia, hienonnettuna 1 rkl salviaa, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita Punainen pesto-öljydippi Ainekset: 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna (esim. Saclá) 2 rkl punaista pestoa Balsamietikka-öljydippi Ainekset: 1 dl Rajamäen […]

Lue lisää …

Marinoidut mozzarellapallot

Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje […]

Lue lisää …

Lämmin tomaatti-fetasalaatti

Raaka-aineet 400 g minitomaatteja 150 g fetajuustoa 3 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria mustapippuria tuoretta tai kuivattua timjamia Kuutioi fetajuusto ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän […]

Lue lisää …

Appelsiini-uunibroileri

Raaka-aineet 6 kpl broilerin rintafileitä 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä (sitruuna tai curry) 2 tl suolaa Marinadi: 2 dl ananastäysmehua 2 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta 3 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa 1 tl timjamia 1 tl valkosipulirouhetta ½ tl kurkumaa Lisäksi: 1 appelsiini 6 valkosipulinkynttä Hiero oliiviöljy broilerin rintafileiden pintaan. Paista niihin molemmin puolin hyvä väri kuumalla paistinpannulla. […]

Lue lisää …

Rajamäen lihapullat

Raaka-aineet 1 pieni sipuli 2 tl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 prk kermaviiliä ½ dl korppujauhoja 400 g naudan jauhelihaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl kuivattua oreganoa 1 kananmuna suolaa mustapippuria Tomaattikastike: 1 dl tomaattipyreetä 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 1 valkosipulinkynsi 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 ruukku basilikaa 1 rkl sokeria 2-3 rkl Rajamäen Tummaa […]

Lue lisää …

Uunilohi ja lohkoperunat

Raaka-aineet 600 g puhdistettua lohifileetä 3 rkl Kikkoman soijakastiketta 2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 limen mehu 1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta) 1 tl sokeria suolaa Lohkoperunat: 6 isoa rosamunda-perunaa 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta) suolaa ja mustapippuria Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, […]

Lue lisää …

Punasipulipiirakka

Raaka-aineet 1 iso valmis lehtitaikinalevy (laktoositon) Täyte: 500 g punasipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl hunajaa 1 tl sormisuolaa tuoretta mustapippuria 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna 3 rkl Del Duca Modenan Balsamiviinietikkaa 50 g sinihomejuustoa muruina (laktoositon) Levitä sulanut lehtitaikina levy (n. 20×25 cm) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. […]

Lue lisää …