1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste oliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]
Teema: Nopeaa arkeen
Rajamäen maustemajoneesi
0,6 dl 1-2-3 väkiviinaetikkaliemi 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi […]
Peruna-fenkolisalaatti ja kuningatarkastike
Raaka-aineet n. 800 g uusia perunoita keitettynä 1 keskikokoinen fenkoli ohuina viipaleina kourallinen kalamata-oliiveja 2 kesäsipulin varret hienonnettuna Kuningatarkastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mansikoita pieninä kuutioina 3 rkl pensasmustikoita puolitettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja […]
Kolme herkullista dippiä leivälle
Yrtti-öljydippi Ainekset: 1 dl oliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 1 rkl timjamia, hienonnettuna 1 rkl salviaa, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita Punainen pesto-öljydippi Ainekset: 1 dl oliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna (esim. Saclá) 2 rkl punaista pestoa Balsamietikka-öljydippi Ainekset: 1 dl Balsamietikka-oliiviöljyä 1 tl […]
Marinoidut mozzarellapallot
Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje purkki […]
Lämmin tomaatti-fetasalaatti
Raaka-aineet 400 g minitomaatteja 150 g fetajuustoa 3 rkl oliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria mustapippuria tuoretta tai kuivattua timjamia 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chili Kuutioi fetajuusto ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän […]
Appelsiini-uunibroileri
Raaka-aineet 6 kpl broilerin rintafileitä 1 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa Marinadi: 2 dl ananastäysmehua 2 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta 3 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa 1 tl timjamia 1 tl valkosipulirouhetta ½ tl kurkumaa Lisäksi: 1 appelsiini 6 valkosipulinkynttä Hiero oliiviöljy broilerin rintafileiden pintaan. Paista niihin molemmin puolin hyvä väri kuumalla paistinpannulla. Mausta fileet kauttaaltaan suolalla […]
Rajamäen lihapullat
Raaka-aineet 1 pieni sipuli 2 tl oliiviöljyä 1 prk kermaviiliä ½ dl korppujauhoja 400 g naudan jauhelihaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl kuivattua oreganoa 1 kananmuna suolaa mustapippuria Tomaattikastike: 1 dl tomaattipyreetä 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 1 valkosipulinkynsi 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 ruukku basilikaa 1 rkl sokeria 2-3 rkl Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta […]
Uunilohi ja lohkoperunat
Raaka-aineet 600 g puhdistettua lohifileetä 3 rkl Kikkoman soijakastiketta 2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 limen mehu 1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta) 1 tl sokeria suolaa Lohkoperunat: 6 isoa rosamunda-perunaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta) suolaa ja mustapippuria Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, murskattu […]
Punasipulipiirakka
Raaka-aineet 1 iso valmis lehtitaikinalevy (laktoositon) Täyte: 500 g punasipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl hunajaa 1 tl sormisuolaa tuoretta mustapippuria 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna 3 rkl Del Duca Modenan Balsamiviinietikkaa 50 g sinihomejuustoa muruina (laktoositon) Levitä sulanut lehtitaikina levy (n. 20×25 cm) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna […]