Feta-katkarapusalaatti

Raaka-aineet 2 tuoretta kurkkua 8 retiisiä 1 ruukku vihreää salaattia 150 g katkarapuja 100 g (laktoositonta) fetajuustoa 1 tl sitruunapippuria Kastike: 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl tilliä hienonnettuna Pese kurkut ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi […]

Lue lisää …

Vinaigrette-salaatinkastike

Raaka-aineet 1 valkosipulinkynsi 2-3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl Dijon-sinappia suolaa 1 dl oliiviöljyä 1 pieni puna- tai salottisipuli Sekoita kulhossa hienonnettu valkosipulin kynsi, viinietikka, sinappi ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon sipuli pieninä kuutioina. Tarjoile hyvän salaatin […]

Lue lisää …

Wokkikasvikset

Raaka-aineet 3 porkkanaa pala purjoa 1 paprika 1 pieni kesäkurpitsa 10 minimaissia pala kiinankaalia 1 rkl öljyä Kastike: 1-2 dl kasvislientä 1,5 rkl soijakastiketta (esim. Kikkoman) 1,5 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ rkl hunajaa ½ tl rouhittua mustapippuria Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita […]

Lue lisää …

Päärynäsalaatti

Raaka-aineet 2-3 tuoretta päärynää 50 g sinihomejuustoa 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä tai pinjansiemeniä nokare voita vihreää salaattia Rajamäen Vaaleaa tai Sitruuna Balsamikastiketta Pese päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi. Poista siemenet. Sulata voi kuumalla paistinpannulla ja paista päärynälohkoihin kaunis väri. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja laita kulhoon tai vadille. Nostele päälle päärynät. Ripottele päälle sinihomejuustomurut ja hasselpähkinät. […]

Lue lisää …

Paahdetut valkosipulit

Raaka-aineet kokonaisia valkosipuleita oliiviöljyä del Duca Modenan Balsamietikkaa Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” eli kynsien päät pois. Laita hatuttomat valkosipulit uunivuokaan ja sivele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja Modenan Balsamietikkaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 min tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi karitsan paahtopaistin […]

Lue lisää …

Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]

Lue lisää …

Raikas purjo-perunasosekeitto

Raaka-aineet 1 iso purjosipuli 3 isoa jauhoista perunaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa n. 1,2 l vettä/ kanalientä 1-2 dl kuohukermaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria Leikkaa purjosta puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi […]

Lue lisää …

Nopea kirjolohipasta

Raaka-aineet 400 g nauhamakaronia vettä suolaa Kastike: 200 g kylmäsavukirjolohta 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa 1 tl Dijon- sinappia ripaus rouhittua mustapippuria 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa Valmista kastike pastan kiehuessa. Suikaloi kirjolohi. Kiehauta kerma kattilassa ja mausta se sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita kuuman kastikkeen joukkoon kirjolohisuikaleet, hienonnettu tilli ja […]

Lue lisää …

Italian mummun kurkut

Raaka-aineet 1 tuorekurkku musta – tai maustepippuria ripaus sokeria ja suolaa tuoretta tai kuivattua minttua Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta Kuori kurkku ja leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi (tai tikuiksi). Sekoita kurkkujen joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja pippuria sekä minttu. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta ja tarjoile lisäkkeenä rasvaiselle kalalle (esim. lohelle) tai vaalealle […]

Lue lisää …