Rajamäen hölskytyskurkut

Raaka-aineet 250 g kurkkua 1/2 tl suolaa 3 tl sokeria 2 tl Rajamäen Väkiviinaetikkaa hienonnettua tilliä Viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet syvälle lautaselle  ja ripottele päälle suola ja sokeri. Laita päälle toinen lautanen. Hölskytä kurkkuviipaleita lautasten välissä hetken aikaa, jotta kurkuista alkaa irrota nestettä. Mausta kurkut etikalla ja ripottele pinnalle tilliä. Pidä kylmässä […]

Lue lisää …

Purjo-kesäkurpitsakeitto

Raaka-aineet 2 purjosipulia 300 g kesäkurpitsaa kuorittuna 3 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 2 rkl oliiviöljyä 3 rkl tuoretta timjamia ripaus sokeria 1 l hyvää kasvislientä suolaa ja mustapippuria 2 dl kuohukermaa 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa Viimeistelyyn: 1 rkl oliiviöljyä ripaus currya 1 dl kurpitsansiemeniä ripaus suolaa Halkaise purjot ja huuhtele ne hyvin. Paloittele purjot, […]

Lue lisää …

Kesäkurpitsa-kurkkurelish

Raaka-aineet: 500 g kesäkurpitsaa ja/tai kurkkua 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 dl vettä 2 rkl suolaa 2 dl sokeria 5 kokonaista valkopippuria murskattuna kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna Raasta kesäkurpitsa tai kurkku ja kuori ja hienonna sipulit. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset lehtipersiljaa lukuun ottamatta. Kiehauta liemi, siirrä pois liedeltä ja lisää joukkoon […]

Lue lisää …

Lohta yrtti-balsamicomarinadissa

Raaka-aineet: 4 lohimedaljonkia kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia ja ruohosipulia) 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 2 tl hunajaa ripaukset suolaa ja mustapippuria Pavut: 500 g pitkiä vihreitä papuja 4-5 valkosipulinkynttä chilirouhetta 2-3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa Lisäksi: kirsikkatomaatteja tertuissa ruohosipulin kukkia Laita lohimedaljongit vadille. Hienonna yrtit, ja sekoita joukkoon balsamico, oliiviöljy ja […]

Lue lisää …

Marinoitu raakajuuressalaatti

Raaka-aineet 2 porkkanaa 1 iso tai 2 pientä puna- tai raitajuurta ripaus suolaa ja sokeria Kastike: 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl hunajaa 1 rkl sitruunatimjamia hienonnettuna ripaus suolaa ja mustapippuria Viimeistelyyn: punamangoldia, silmuja tai versoja paahdettuja manteleita rouhittuina Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. […]

Lue lisää …

Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta […]

Lue lisää …

Luumuchutney

Raaka-aineet 2 omenaa 1 kg tummia luumuja 1 pieni sipuli pala tuoretta inkivääriä tilkka vettä 2 dl sokeria 2 tl suolaa 1 kanelitanko 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Halkaise luumut ja poista kivet. Kuori sipuli. Paloittele hedelmät ja sipuli. Hienonna inkivääri. Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kattilaan kaikki […]

Lue lisää …

Raparperichutney

Raaka-aineet ½ kg raparperia 1 dl vettä 1 sipuli 1 chilipalko 1 punainen paprika ½ dl rusinoita 2 dl fariinisokeria ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa ½ tl suolaa ½ tl inkivääriä ½ tl currya Pilko puhdistetut raparperit paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi ja keitä hiljalleen, kunnes raparperi soseutuut. Hienonna sipuli ja chilipalko. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Lisää […]

Lue lisää …

Salsa

Raaka-aineet 1 chilipalko 2 valkosipulinkynttä 2 tl juustokuminaa 1 sipuli öljyä kuullottamiseen vettä tarvittaessa 400 g tomaattimurskaa 1 tl oreganoa 1 tl suolaa 1-2 tl rouhittua mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Leikkaa palko pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä chilipaloja, hienonnettuja sipuleita ja juustokuminaa. Lisää […]

Lue lisää …

Paahdetut balsamicojuurekset

Raaka-aineet Pestyjä juureksia (esim. 4 porkkanaa, 2 palsternakkaa, 2 Rosamunda perunaa) 0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 rkl hunajaa 1-2 tl suolaa mustapippuria ja 3 oksaa tuoretta rosmariinia Leikkaa juurekset kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, Modenan Balsamietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset […]

Lue lisää …