Chilimajoneesi

0,6 dl 1-2-3-Väkiviinaetikkaliemi 1-2-3-Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3-Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi majoneesiksi. 4. Mausta […]

Lue lisää …

Chili-valkosipulihärkää Rajamäen tapaan

Ainekset 150 g Naudan paistia 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia 2 rkl Rajamäen Luomu Liquid chiliä Chilirenkaita Valmistusohje Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi ja laita siivut suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi. Lisää Rajamäen Luomu Liquid Chili ja Valkosipuli pikkelöintiliemeen […]

Lue lisää …

Kotitekoinen chilikastike ja uppomunaleipä

Chilikastike 200 g punaisia paprikoita 200 g punaisia chilejä 5 valkosipulinkynttä 1 rkl tomaattipyreetä 1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 1 dl fariinisokeria 1,5 tl suolaa tilkka öljyä 1 tl Rajamäen Liquid Chiliä lisäpotkua kaipaaville Uppomuna 4 huoneenlämpöistä kananmunaa 0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 1 l vettä lisäksi tarvitset kahvikuppeja ja reikäkauhan Lisäksi: 4 paahtoleipää voita persiljaa mustapippuria […]

Lue lisää …

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella & baby gem -yrttisalaattia

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella 1 pnt vihreää parsaa 1 Rajamäen tyrni-porkkana omenaviinietikkashotti 3 kpl keltuaisia 250 g voita 1 rkl Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa Suolaa Sokeria Rajamäen Luomu-liquid chiliä Rajamäen sitruuna-viinietikkakastiketta   Laita Rajamäen yrtti-valkoviinietikka ja porkkanashotti kattilaan ja keitä kunnes 3 rkl jäljellä. Laita lämmin liemi sauvasekoittimen kulhoon ja lisää keltuaiset, ripaus suolaa ja pari tippaa liquid […]

Lue lisää …

Chili-suklaakonvehdit

140 g tummaa suklaata 60 ml kermaa 2 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2–3 rkl kaakaojauhetta Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike sekä Chili. Kaada suklaaseos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (n. 10 x 10 cm), peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Irrota suklaaseos vuoasta, leikkaa n. 2 x 2 cm:n […]

Lue lisää …

Kesäkurpitsaenchilladat

1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 rkl öljyä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1 tl chilijauhetta tai Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 1 rs Nyhtökauraa tai Härkistä 350 g tacokastiketta 2 dl vettä 2 tl Rajamäen Liquid Oreganoa 1 esikeitetty maissi tai 2 dl pakastemaissia suolaa ja mustapippuria 3 kesäkurpitsaa 100 g juustoraastetta […]

Lue lisää …

Chili-katkarapupasta tuoretomaattikastikkeella

500 g kirsikkatomaatteja 4 valkosipulinkynttä 1 rkl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä suolaa ja mustapippuria kourallinen basilikanlehtiä 180 g katkarapuja 2 rkl kapriksia 2 tl Rajamäen Liquid Chiliä (tai maun mukaan) 500 g tuorepastaa Halkaise osa kirsikkatomaateista, jätä osa kokonaisiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota tomaatteja ja valkosipuleita muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla, […]

Lue lisää …

Rajamäen mausteöljy

1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]

Lue lisää …

Rajamäen maustemajoneesi

0,6 dl 1-2-3 väkiviinaetikkaliemi 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi […]

Lue lisää …

Marinoidut mozzarellapallot

Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje […]

Lue lisää …