Minestronekeitto

Raaka-aineet 1 sipuli 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1 l vettä 2 rkl Kikkoman soijakastiketta 3 varsisellerin vartta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 dl pientä kuviopastaa 1 punainen paprika kuutioina 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 1 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 dl suikaloitua palvikinkkua 2 tl […]

Lue lisää …

Pikakimchi

Pikakimchi 500 g kiinankaalia 1 l vettä 0,5 dl suolaa 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl kalakastiketta 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia 4 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 2 tl kuivattua chiliä lastuina tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä […]

Lue lisää …

Lohipastrami ja marinoitua punasipulia

Raaka-aineet 400 g ruodotonta lohifileetä 1 dl Kikkoman Teriyakimarinadia 2 rkl sitruunamehua mustapippuria ripaus sokeria 0,5 tl chilirouhetta 1 rkl seesaminsiemeniä tilkka Seesamiöljyä (suolaa) vihersalaatteja marinoitu punasipuli: 1 pieni punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa ripaus mustapippuria ripaus suolaa ripaus sokeria Leikkaa lohifileestä pitkänomainen mahdollisimman siisti ja kaunis pala. Sekoita teriyakikastikkeen joukkoon sitruunamehu, mustapippuria, ripaus sokeria […]

Lue lisää …

Burgundinpata

Raaka-aineet 800 g naudan sisäpaistia kuutioina 150 g pekonia suikaleina 50 g tomaattipyreetä 6-8 dl vahvaa lihalientä 2 dl punaviiniä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 3 laakerinlehteä kokonaisia mustapippureita 150 g sipulia lohkoina 4 valkosipulinkynttä 200 g porkkanasuikaleita 250 g pieniä kokonaisia herkkusieniä muutama oksa timjamia muutama oksa persiljaa Ruskista lihakuutiot pekonisuikaleiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää […]

Lue lisää …

Viikuna-ricottacrostinit ja pikkelöidyt päärynät

Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit Raaka-aineet 300 g kuivattuja viikunoita 3 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 dl sokeria 1/2 dl vettä 20 timjaminoksaa 1 rosmariininoksa 1 patonki 200 g ricottaa pekaanipähkinöitä Pilko kuivatut viikunat noin sentin paksuiksiksi siivuiksi. Laita viikunat kattilaan ja lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri, vesi ja tuoreiden yrttien oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista […]

Lue lisää …

Harissa-marinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl harissa-maustetahnaa 2 tl hunajaa 0,5 dl hienonnettua korianteria (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. lihan pintaan. Anna maustua vähintään 4 tuntia. Harissa-marinadi sopii erityisen hyvin lihan marinoimiseen, ja resepti riittää hyvin marinoimaan […]

Lue lisää …

Raikkaat shrub-juomat

Helppo ja herkullinen shrub on juhlien ihana alkumalja tai raikas seurustelujuoma. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Kaada kuohuviinilaseihin noin 2 cl jäähdytettyä makusiirappia ja täytä lasi kylmällä kuohuviinillä tai kivennäisvedellä, ja herkullinen shrub on valmis. Kokeile rohkeasti erilaisia marjoja ja hedelmiä – vain mielikuvitus on […]

Lue lisää …

Herkulliset shrub-juomat

Helpot ja herkulliset shrubit ovat maistuva alkudrinkki tai seurustelujuoma. Kauniiseen pulloon pakattuna shrub on myös erinomainen lahja tai tuliainen. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Makusiirapeissa vain mielikuvitus on rajana – tässä kolme herkullista shrub-reseptiä! Granaattiomenashrub (6 annosta) 3 dl granaattiomenan siemeniä 2½ dl Rajamäen (Vadelma-persikka) Omenaviinietikkaa […]

Lue lisää …

Omena-punasipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punasipulia hienonnettuna 3 rkl omenaa pieninä kuutioina Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi punasipuli- ja omenakuutiot, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike […]

Lue lisää …

Panzanella-leipäsalaatti ja rosmariini-valkosipulikastike

Raaka-aineet 4 paksua viipaletta maalaisleipää n. 170 g grillattua artisokkaa (esim. Sacla) 250 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli 1 ruukku rucolaa Rosmariini-valkosipulikastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 valkosipulin kynsi + ripaus suolaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl rosmariinia hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Hienonna valkosipulinkynsi […]

Lue lisää …