Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä

Raaka-aineet 1 punasipuli neljän valkosipulin kynnet 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 dl öljyä 2 rkl vettä 1/2 dl hunajaa ripaus suolaa Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko sipuli renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta viiden minuutin ajan. Siirrä purkkiin niin, että sipulit peittyvät (jos eivät, niin voit lisätä nestettä suhteessa puolet etikkaa, puolet vettä). Anna […]

Lue lisää …

Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta ruoanlaittoon […]

Lue lisää …

Possuvartaat ja raparperichutney

Possuvartaat  600 gr porsaan ulkofilettä 1 punainen paprika 1 keltainen paprika varrastikkuja Marinadi: 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 0,5 dl soijakastiketta 0,5 dl oliiviöljyä 1 tl jauhettua mustapippuria 1 tl rakuunaa Pienistele ulkofilee. Sekoita marinadin ainekset keskenään esimerkiksi pussissa. Laita ulkofileepalat pussiin ja sulje pussi. Laita lihat marinadin kera tekeytymään noin tunnin ajaksi jääkaappiin. Ota liha […]

Lue lisää …

Punasipulihilloke

Raaka-aineet 500 g punasipuleita 2 valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 5 dl vedellä laimennettua herukkamehua 1/2 -1 dl sokeria 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl suolaa Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Laimenna herukkamehu hieman juomisvahvuutta väkevämmäksi. Kaada mehu ja […]

Lue lisää …

Helppo marinadi lihalle

Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl hunajaa Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha / lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 2-12 h. Ohjeen marinadi riittää hyvin noin 1 kg:lle lihaa. Gluteenittoman marinadin saat käyttämällä esim. Kikkomanin gluteenitonta […]

Lue lisää …

Marinadi possulle

Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1,5 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1,5 tl timjamia 0,5 dl  oliiviöljyä, esim. Lanfranchi Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 2-12 h. Riittää hyvin noin 1 kg:lle […]

Lue lisää …

Marinadi lampaalle

Raaka-aineet 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 2 dl valkosipulioliiviöljyä, esim. Lanfranchi 0,5 dl Rajamäen Punaviinietiikkaa 0,5 dl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman ½ rkl rouhittua mustapippuria rosmariinia ja timjamia maun mukaan Sekoita kaikki ainekset yhteen reseptin järjestyksessä. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 6-12 h. […]

Lue lisää …

Sinappimarinadi possulle

Raaka-aineet 3 rkl sinappia 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna 3 tl rouhittua valko-, musta- ja rosépippuria 0,5 dl sokeria 1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman 0,5 dl Rajamäen Punaviinietiikkaa Sekoita kaikki ainekset yhteen reseptin järjestyksessä. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua n. […]

Lue lisää …

Vinaigrette-salaatinkastike

Raaka-aineet 1 valkosipulinkynsi 2-3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl Dijon-sinappia suolaa 1 dl oliiviöljyä 1 pieni puna- tai salottisipuli Sekoita kulhossa hienonnettu valkosipulin kynsi, viinietikka, sinappi ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon sipuli pieninä kuutioina. Tarjoile hyvän salaatin […]

Lue lisää …

Rajamäen Punaviinietikka

Rajamäen Punaviinietikka valmistetaan täyteläisestä ja aromikkaasta italialaisesta punaviinistä. Punaviinietikka sopii loistavasti salaatinkastikkeisiin. Se on myös erinomainen riistan marinoinnissa ja perinteisissä silakka- ja silliherkuissa. TUOTETIEDOTEtikkahappopitoisuus 6 %. Sisältää sulfiittia.Valmistettu luonnollisella käymismenetelmällä laadukkaasta italialaisesta punaviinistä. Säilytys: huoneenlämmössä suoralta auringonvalolta suojattuna. Ravintosisältö / 100g Kierrätysohjeet: Lajittele pullo ja suljin erikseen muovinkeräykseen. Valmistaja: Berner Oy, PL22, 00811 HelsinkiValmistusmaa: SuomiAlkuperämaa: […]

Lue lisää …