Viikunapizza sinihomejuustolla & pikkelöidyllä punasipulilla

Taikina: 1 ½ dl vettä 15 g hiivaa 2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä ½ tl suolaa 4 dl pizzajauhoja Täyte: ½ dl ranskankermaa 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 pullea valkosipulinkynsi 70 g sinihomejuustoa 2 viikunaa pikkelöityä punasipulia rucolaa Rajamäen Viikunakastiketta Pikkelöity punasipuli: 1 punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl sokeria Valmistusohjeet Taikina: Mittaa kädenlämpöinen vesi […]

Lue lisää …

Kurpitsakeitto

1 myskikurpitsa (n. 1,3 kg) 2 sipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 7 dl kasvis- tai kanalientä 3 rkl tuorejuustoa tai kauratuorejuustoa 1 ½ rkl Rajamäen Pastöroimatonta Omenaviinietikkaa Virkistävä Inkivääri-kurkuma suolaa ja mustapippuria viimeistelyyn paahdettuja kurpitsansiemeniä ja Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP” Halkaise myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsan […]

Lue lisää …

Voitaikinapizza grillatuilla kasviksilla

grillatut kasvikset: 1 munakoiso 1 kesäkurpitsa 2 suippopaprikaa öljyä grillaamiseen 1 salottisipuli 1 valkosipulinkynsi 1 ½ dl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä 1 sitruunan mehu 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa lisäksi: 1 pkt voitaikinaa (500 g) 4 rkl ranskankermaa suolaa ja mustapippuria vuohenjuustoa kananmuna voiteluun seesaminsiemeniä rucolaa Rajamäen Viikuna Balsamikastiketta   […]

Lue lisää …

Balsamikana (Yhden pannun balsamikana)

Raaka-aineet: 4 broilerin rintafileetä öljyä ruskistamiseen 1 punasipuli 2 porkkanaa 250 g parsakaalia 1 suippopaprika 200 g kirsikkatomaatteja Balsamimarinadi: 1 dl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä ½ dl Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP” 4 valkosipulinkynttä 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria Sekoita ensin […]

Lue lisää …

Rajamäen lihapullat

Raaka-aineet 1 pieni sipuli 2 tl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 prk kermaviiliä ½ dl korppujauhoja 400 g naudan jauhelihaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl kuivattua oreganoa 1 kananmuna suolaa mustapippuria Tomaattikastike: 1 dl tomaattipyreetä 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 1 valkosipulinkynsi 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 ruukku basilikaa 1 rkl sokeria 2-3 rkl Rajamäen Tummaa […]

Lue lisää …

Kasvislasagne

Raaka-aineet ½ pkt lasagnelevyjä 400 g kesäkurpitsa n. 400 g munakoisoa 1 dl vehnäjauhoja 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 4 pihvitomaattia 2 palloa mozzarellaa 60 g parmesaaniraastetta Tomaattikastike: 1 dl tomaattipyreetä 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 1 valkosipulinkynsi 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 ruukku basilikaa 1 rkl sokeria 2-3 rkl Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta suolaa mustapippuria […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitu pecorino

Raaka-aineet 1 pkt pecorinoa 1 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1 dl öljyä 1 rkl Rajamäen tummaa balsamikastiketta 1/2 dl hunajaa tuoreita yrttejä, esim. timjamia, salviaa tai basilikaa Pilko juusto kuutioiksi ja silppua kourallinen yrttejä. Sekoita purkissa viinietikka sekä öljy, mausta hunajalla sekä yrttisilpulla. Lisää juusto ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Tarjoile cocktail-paloina. Resepti: White Trash […]

Lue lisää …

Paahdetut viikunat ja balsamikastike

Raaka-aineet (2 annosta) 3 kpl tuoreita viikunoita 6 rkl pehmeää vuohenjuustoa 2-3 rkl Rajamäen tummaa balsamikastiketta 2 rkl pistaasimurua 1-2 rkl Rajamäen vaaleaa balsamikastiketta Puolita viikunat ja aseta ne uunivuokaan. Lisää vuohenjuustoa jokaiselle viikunanpuolikkaalle noin 1 tl. Lisää päälle tumma balsamikastike tai basilika-balsamikastike. Paahda uunissa 10-15 minuuttia 200 asteessa, kunnes viikunat ovat kunnolla pehmenneet. Nosta viikunat […]

Lue lisää …

Punajuurta, vuohenjuustoa ja Tummaa balsamikastiketta

Raaka-aineet muutama punajuuri suolaa, mustapippuria oliiviöljyä vuohenjuustoa Rajamäen Tummaa balsamikastiketta Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita punajuuret uunivuokaan ja sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes punajuurilohkot ovat kypsiä. Nostele lohkot esim. annoslautasille ja murenna päälle vuohenjuustoa. Viimeistele vielä Tummalla balsamikastikkeella ja tarjoile […]

Lue lisää …

Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta

Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]

Lue lisää …