Yrttisalsa

Raaka-aineet 3 dl hienonnettuja yrttejä (minttua, oreganoa, timjamia ja persiljaa) 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori 2-3 tl sokeria 1 tl suolaa mustapippuria Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Tarjoa esim. grillatun lihan, kalan tai makkaran kaverina. […]

Lue lisää …

Carpaccio

Raaka-aineet 200 g naudan ulko- tai sisäfileetä 1 rkl konjakkia suolaa rouhittua mustapippuria parmesan-juustoraastetta Kastike: 1 dl majoneesia ½ rkl Modenan Balsamiviinietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) 1 rkl tomaattipyrettä Sivele puhdistetun fileen pintaan konjakkia, suolaa ja mustapippuria. Laita filee muovipussiin ja pussi pakastimeen noin tunnin ajaksi. Sekoita tällä välin kastike ja levitä kastike […]

Lue lisää …

Tuoresuolattua lohta

Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 rkl karkeata suolaa 1 tl sokeria 1 tl rouhittua valkopippuria 1 tl rouhittua mustapippuria tilliä 1 rkl Modenan Balsamiviinietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) Hiero lohifileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja silputtu tilli. Pirskottele balsamiviinietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun. Laita filee jääkaappiin kevyen painon […]

Lue lisää …

Päärynäsalaatti

Raaka-aineet 2-3 tuoretta päärynää 50 g sinihomejuustoa 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä tai pinjansiemeniä nokare voita vihreää salaattia Rajamäen Vaaleaa tai Sitruuna Balsamikastiketta Pese päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi. Poista siemenet. Sulata voi kuumalla paistinpannulla ja paista päärynälohkoihin kaunis väri. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja laita kulhoon tai vadille. Nostele päälle päärynät. Ripottele päälle sinihomejuustomurut ja hasselpähkinät. […]

Lue lisää …

Paahdetut balsamicojuurekset

Raaka-aineet Pestyjä juureksia (esim. 4 porkkanaa, 2 palsternakkaa, 2 Rosamunda perunaa) 0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 rkl hunajaa 1-2 tl suolaa mustapippuria ja 3 oksaa tuoretta rosmariinia Leikkaa juurekset kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, Modenan Balsamietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset […]

Lue lisää …

Paahdetut valkosipulit

Raaka-aineet kokonaisia valkosipuleita oliiviöljyä del Duca Modenan Balsamietikkaa Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” eli kynsien päät pois. Laita hatuttomat valkosipulit uunivuokaan ja sivele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja Modenan Balsamietikkaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 min tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi karitsan paahtopaistin […]

Lue lisää …

Modenan herttuan salaatinkastike

Raaka-aineet 1 dl tomusokeria 1 dl Del Duca Modenan balsamiviinietikkaa 2 dl oliiviöljyä 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman ripaus valkosipulijauhetta Mittaa aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 3 dl. Vinkki: Saat kastikkeesta gluteenitonta, kun käytät gluteenitonta soijakastiketta, esim. Kikkoman Tamari […]

Lue lisää …

Sinappinen salaatinkastike

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 3 tl Dijon-sinappia 1,5 tl suolaa 1,5 tl sokeria 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike sopii erityisen hyvin savukalalle tai grillatulle kalalle ja se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 2,5 […]

Lue lisää …

Karitsan paahtopaistia

Raaka-aineet noin 600g karitsan paahtopaistia tilkka Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 2 rkl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 oksaa tuoretta rosmariinia 2 valkosipulin kynttä suolaa mustapippuria Sivele karitsan paahtopaistit öljyllä. Paahda pannulla väriä paahtopaistien pintaan. Murskaa morttelissa rosmariini ja valkosipulin kynnet, lisää suola ja pippuri sekä balsamietikka. Hiero mausteseosta paahtopaistien pintaan. Laita paistit muovipussiin tai […]

Lue lisää …

Lohta Rajamäen tapaan

Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä tilliä Liemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl vettä 5 rkl sokeria 2 tl suolaa Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tee lohiviipaleista tiiviitä rullia. Lado rullat kerroksittain sipulirenkaiden, murskattujen valkosipulinkynsien ja tillin kanssa kauniiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita liemi, kaada se lohirullien päälle ja anna maustua seuraavaan […]

Lue lisää …