Jouluinen appelsiinisilli

Raaka-aineet n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä Mausteliemi: 1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu 1 ½ dl sokeria 3 dl vettä 1 kanelitanko 3 tähtianista 5 neilikkaa 10 mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Kuori pestystä appelsiinista uloin oranssi kuori kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sulaneen sokerin joukkoon […]

Lue lisää …

Kesäkurpitsa-kurkkurelish

Raaka-aineet: 500 g kesäkurpitsaa ja/tai kurkkua 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 dl vettä 2 rkl suolaa 2 dl sokeria 5 kokonaista valkopippuria murskattuna kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna Raasta kesäkurpitsa tai kurkku ja kuori ja hienonna sipulit. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset lehtipersiljaa lukuun ottamatta. Kiehauta liemi, siirrä pois liedeltä ja lisää joukkoon […]

Lue lisää …

Marinoitu raakajuuressalaatti

Raaka-aineet 2 porkkanaa 1 iso tai 2 pientä puna- tai raitajuurta ripaus suolaa ja sokeria Kastike: 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl hunajaa 1 rkl sitruunatimjamia hienonnettuna ripaus suolaa ja mustapippuria Viimeistelyyn: punamangoldia, silmuja tai versoja paahdettuja manteleita rouhittuina Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. […]

Lue lisää …

Sinappinen kurkkusalaatti

Raaka-aineet 1 kg kurkkua 3 sipulia 2 punaista paprikaa 2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 4 dl vettä 2 tl suolaa 3 dl sokeria 2 tl sinappijauhetta 1 dl vehnäjauhoja 2 tl currya Leikkaa kurkut ja paprikat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Mittaa kattilaan etikka, vesi, suola, sokeri ja hienonnetut kasvikset. Keitä […]

Lue lisää …

Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta […]

Lue lisää …

Possuvartaat ja raparperichutney

Possuvartaat  600 gr porsaan ulkofilettä 1 punainen paprika 1 keltainen paprika varrastikkuja Marinadi: 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 0,5 dl soijakastiketta 0,5 dl oliiviöljyä 1 tl jauhettua mustapippuria 1 tl rakuunaa Pienistele ulkofilee. Sekoita marinadin ainekset keskenään esimerkiksi pussissa. Laita ulkofileepalat pussiin ja sulje pussi. Laita lihat marinadin kera tekeytymään noin tunnin ajaksi jääkaappiin. Ota liha […]

Lue lisää …

Lohi-mango-ceviche

Raaka-aineet 200g lohta Pehmeä mango 1 appelsiinin puristettu mehu 1/2 greipin mehu 1 limen mehu 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa Seesaminsiemeniä 2 kirsikkaa (ei ole pakollinen) Suolaa Pippuria Leikkaa tuore lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mango lohen vierelle. Sekoita hedelmien mehu ja etikka keskenään. Lado mango ja lohi lautasille ja kaada mehu-etikkaseosta teelusikka kerrallaan lohen päälle. Lisää […]

Lue lisää …

Luumuchutney

Raaka-aineet 2 omenaa 1 kg tummia luumuja 1 pieni sipuli pala tuoretta inkivääriä tilkka vettä 2 dl sokeria 2 tl suolaa 1 kanelitanko 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Halkaise luumut ja poista kivet. Kuori sipuli. Paloittele hedelmät ja sipuli. Hienonna inkivääri. Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kattilaan kaikki […]

Lue lisää …

Mausteinen mustikkahilloke

Raaka-aineet 2 l puhdistettuja tuoreita mustikoita 1 dl vettä 1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa 3 dl ruokosokeria 1 vaniljatanko 1,5 tl anista 5 neilikkaa 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chili tai 1 pieni kuivattu chilipalko Mittaa kattilaan vesi, Omenaviinietikka, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Murskaa morttelissa anis, neilikat ja chili tasaiseksi jauheeksi ja lisää kattilaan. Kaada lopuksi […]

Lue lisää …

Punasipulihilloke

Raaka-aineet 500 g punasipuleita 2 valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 5 dl vedellä laimennettua herukkamehua 1/2 -1 dl sokeria 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl suolaa Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Laimenna herukkamehu hieman juomisvahvuutta väkevämmäksi. Kaada mehu ja […]

Lue lisää …