Raaka-aineet 4 punaista paprikaa 5 kpl punaisia chilejä 4 valkosipulinkynttä 2 suurta kypsää tomaattia 3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 1 dl vettä 2 sitruunan mehu 750 g sokeria 1 rkl suolaa 5 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenet ja hienonna suikaleiksi. Hienonna myös valkosipuli sekä kuutioi tomaatit. Laita kasvikset tehosekoittimeen, lisää vesi […]
Erikoisruokavalio: Maidoton
Itse tehty ketsuppi
Raaka-aineet n. 1 kg kypsiä hyviä tomaatteja 1 iso sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 punainen paprika 1 dl ruokosokeria 1 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa 2 tl suolaa 0,5 tl kanelia 0,5 tl jauhettua neilikkaa 0,5 tl jauhettua maustepippuria 0,5 tl mustapippuria myllystä ripaus sinappijauhetta Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta […]
Omena-punasipulikastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punasipulia hienonnettuna 3 rkl omenaa pieninä kuutioina Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi punasipuli- ja omenakuutiot, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike […]
Rapu-vermisellisalaatti ja chili-minttukastike
Raaka-aineet 125 g riisivermiselliä 200 g katkarapuja suolaliemessä n. 170 g grillattua paprikaa öljyssä (esim. Sacla) 1 porkkana n. 10 cm pala kurkkua Chili-minttukastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa soijakastiketta, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punaista chiliä hienonnettuna (noin puolikas chilipalko) 3 rkl minttua hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja […]
Mango-thaibasilikakastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mangoa pieninä kuutioina 3 rkl thaibasilikaa hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi mangokuutiot ja hienonnettu thaibasilika, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt […]
Korianteri-minttukastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl korianteria ja minttua hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]
Panzanella-leipäsalaatti ja rosmariini-valkosipulikastike
Raaka-aineet 4 paksua viipaletta maalaisleipää n. 170 g grillattua artisokkaa (esim. Sacla) 250 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli 1 ruukku rucolaa Rosmariini-valkosipulikastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 valkosipulin kynsi + ripaus suolaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl rosmariinia hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Hienonna valkosipulinkynsi […]
Tilli-ruohosipulikastike
Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa […]
Jouluinen appelsiinisilli
Raaka-aineet n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä Mausteliemi: 1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu 1 ½ dl sokeria 3 dl vettä 1 kanelitanko 3 tähtianista 5 neilikkaa 10 mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Kuori pestystä appelsiinista uloin oranssi kuori kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sulaneen sokerin joukkoon […]
Kesäkurpitsa-kurkkurelish
Raaka-aineet: 500 g kesäkurpitsaa ja/tai kurkkua 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (tai maustettuja versioita!) 1 dl vettä 2 rkl suolaa 2 dl sokeria 5 kokonaista valkopippuria murskattuna kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna Raasta kesäkurpitsa tai kurkku ja kuori ja hienonna sipulit. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset lehtipersiljaa lukuun ottamatta. Kiehauta liemi, siirrä pois liedeltä […]