Ratatouille

Raaka-aineet 2 paprikaa 1 pieni kesäkurpitsa 1 pieni munakoiso 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 3 rkl oliiviöljyä 2 dl tomaattimehua 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl hunajaa n. 1 tl suolaa mustapippuria 1 tl kuivattua rosmariinia 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua timjamia Tarjoiluun: hienonnettua tuoretta oreganoa Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksi paloiksi. […]

Lue lisää …

Etikalla terästetty kalaseljanka

Raaka-aineet 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 sipulia 2 porkkanaa pala selleriä 1 rkl tomaattisosetta 8 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 400 g kirjolohta paloina 2 maustekurkkua 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä (suolaa) tilliä hienonnettuna Hienonna sipulit, suikaloi porkkanat ja selleri. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon kirjolohipalat […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl oliiviöljyä hienonnettua tilliä tai Rajamäen Luomu Liquid tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. […]

Lue lisää …

Basilika-paprikat

Raaka-aineet 500 g paprikoita 3 valkosipulinkynttä tuoretta basilikaa Mausteliemi: 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 dl vettä 4 tl hunajaa 2 rkl oliiviöljyä 4 kokonaista mustapippuria 1 tl merisuolaa Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat suurehkoiksi suikaleiksi. Kypsennä suikaleita mikroaaltouunissa tai tavallisessa uunissa niin, että ne juuri ja juuri pehmenevät. Nylje kuori halutessasi. Viipaloi valkosipulin […]

Lue lisää …

Pikakimchi

Pikakimchi 500 g kiinankaalia 1 l vettä 0,5 dl suolaa 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl kalakastiketta 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia 4 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 2 tl kuivattua chiliä lastuina tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä […]

Lue lisää …

Lohipastrami ja marinoitua punasipulia

Raaka-aineet 400 g ruodotonta lohifileetä 1 dl Kikkoman Teriyakimarinadia 2 rkl sitruunamehua (esim. Limmi) mustapippuria ripaus sokeria 0,5 tl chilirouhetta 1 rkl seesaminsiemeniä tilkka Seesamiöljyä (esim. Lanfranchi) (suolaa) vihersalaatteja marinoitu punasipuli: 1 pieni punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa ripaus mustapippuria ripaus suolaa ripaus sokeria Leikkaa lohifileestä pitkänomainen mahdollisimman siisti ja kaunis pala. Sekoita teriyakikastikkeen joukkoon […]

Lue lisää …

Tomaattirelissi

Raaka-aineet 500 g tomaatteja 150 g sipulia 1 valkosipulinkynsi 1 chilipalko öljyä 1 limen mehu 0,5 dl Rajamäen Valkosipuli Väkiviinaetikkaa 4 rkl sokeria 0,5 tl kuminaa 0,5 tl suolaa Paloittele tomaatit, hienonna sipulit ja chili. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta siinä sipuli- ja chilisilppua muutama minuutti. Lisää joukkoon muut aineet. Keitä seosta noin 20 minuuttia […]

Lue lisää …

Burgundinpata

Raaka-aineet 800 g naudan sisäpaistia kuutioina 150 g pekonia suikaleina 50 g tomaattipyreetä 6-8 dl vahvaa lihalientä 2 dl punaviiniä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 3 laakerinlehteä kokonaisia mustapippureita 150 g sipulia lohkoina 4 valkosipulinkynttä 200 g porkkanasuikaleita 250 g pieniä kokonaisia herkkusieniä muutama oksa timjamia muutama oksa persiljaa Ruskista lihakuutiot pekonisuikaleiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää […]

Lue lisää …

Kuohuva timjami-mustikkashrub

Raaka-aineet 2 dl vettä 2 dl sokeria 150 g mustikoita, pakaste 4 timjaminoksaa 2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Tarjoiluun: jäitä, omenasiivuja, mustikoita, tonic-vettä Upea mustikkainen kuohujuoma on täydellinen malja juhlatunnelmaan. Trendikäs shrub-juoma saa raikkaan maun viinietikasta, johon tiivistetään mustikan ihanimmat aromit. Valmista makuetikka edellisenä päivänä. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkukurkut

Raaka-aineet 2½ – 3 kg avomaankurkkuja pala piparjuurta kruunutilliä Mausteliemi: 1,8 l vettä 4-5 dl sokeria 3 rkl suolaa ½ rkl maustepippuria ½ rkl sinapinsiemeniä 4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (1 plo) Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen ja tillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka […]

Lue lisää …