Rajamäen herkkukurkut

Raaka-aineet 2½ – 3 kg avomaankurkkuja pala piparjuurta kruunutilliä Mausteliemi: 1,8 l vettä 4-5 dl sokeria 3 rkl suolaa ½ rkl maustepippuria ½ rkl sinapinsiemeniä 4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (1 plo) Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen ja tillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka […]

Lue lisää …

Valkosipuli-timjamitomaatit

Raaka-aineet 1 kg kirsikkatomaatteja 0,5 rkl suolaa 2 tl sokeria 2 tl kuivattua timjamia rouhittua mustapippuria Liemi: 4 dl vettä 2,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 4 dl sokeria 5 tuoretta timjamin oksaa 1 rkl sinapinsiemeniä 10 valkosipulin kynttä Halkaise tomaatit ja sekoita kulhossa tomaattien joukkoon suola, sokeri, timjami sekä muutama rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä. Sekoita tomaatteja […]

Lue lisää …

Rosmariinipunajuuret

Raaka-aineet 1 kg punajuuria vettä 1 rkl merisuolaa 3 oksaa tuoretta rosmariinia Liemi: 3 dl Modenan Balsamietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) 2 dl vettä 2 dl ruokosokeria 3 oksaa tuoretta rosmariinia Lisäksi tarvitset puhtaan n. 1 l vetoisen lasipurkin Pese punajuuret ja laita ne kuorineen kattilaan. Lisää vettä niin, että punajuuret peittyvät. […]

Lue lisää …

Silakkapihvit etikkaliemessä

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä (30 kpl) 0,5 dl hienojakoisia korppujauhoja 1 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/3 tl valkopippuria 0,5 dl hienonnettua tilliä 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia voita paistamiseen Etikkaliemi: 1 dl Rajamäen Säilöntälientä 2 dl vettä 1 tl suolaa 2 punasipulia ohuina renkaina Lisäksi: muutama oksa tuoretta tilliä Valmista ensin etikkaliemi. Mittaa kattilaan kaikki […]

Lue lisää …

Limemarinoitua kesäkurpitsaa

Raaka-aineet n. 300g kesäkurpitsaa suolaa mustapippuria 2 valkosipulinkynttä tuoretta basilikaa Marinadi: 2 rkl öljyä 2 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 rkl sokeria 1 rkl limemehua Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista viipaleet öljyssä kuumalla pannulla, niin että viipaleisiin ilmestyy ruskeita pilkkuja. Lado viipaleet kerroksittain astiaan ja ripottele kerrosten väliin suolaa, pippuria, basilikaa ja hienonnettua valkosipulia. Sekoita marinadi ja […]

Lue lisää …

Sweet Chili

Raaka-aineet 4 punaista paprikaa 5 kpl punaisia chilejä 4 valkosipulinkynttä 2  suurta kypsää tomaattia 3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 1 dl vettä 2 sitruunan mehu 750 g sokeria 1 rkl suolaa 5 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenet ja hienonna suikaleiksi. Hienonna myös valkosipuli sekä kuutioi tomaatit. Laita kasvikset tehosekoittimeen, lisää vesi […]

Lue lisää …

Itse tehty ketsuppi

Raaka-aineet n. 1 kg kypsiä hyviä tomaatteja 1 iso sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 punainen paprika 1 dl ruokosokeria 1 dl Rajamäen viinietikkaa 2 tl suolaa 0,5 tl kanelia 0,5 tl jauhettua neilikkaa 0,5 tl jauhettua maustepippuria 0,5 tl mustapippuria myllystä ripaus sinappijauhetta Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta […]

Lue lisää …

Rajamäen hölskytyskurkut

Raaka-aineet 250 g kurkkua 1/2 tl suolaa 3 tl sokeria 2 tl Rajamäen Väkiviinaetikkaa hienonnettua tilliä Viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet syvälle lautaselle  ja ripottele päälle suola ja sokeri. Laita päälle toinen lautanen. Hölskytä kurkkuviipaleita lautasten välissä hetken aikaa, jotta kurkuista alkaa irrota nestettä. Mausta kurkut etikalla ja ripottele pinnalle tilliä. Pidä kylmässä […]

Lue lisää …

Jouluinen appelsiinisilli

Raaka-aineet n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä Mausteliemi: 1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu 1 ½ dl sokeria 3 dl vettä 1 kanelitanko 3 tähtianista 5 neilikkaa 10 mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Kuori pestystä appelsiinista uloin oranssi kuori kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sulaneen sokerin joukkoon […]

Lue lisää …

Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä

Raaka-aineet 1 punasipuli neljän valkosipulin kynnet 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 dl öljyä 2 rkl vettä 1/2 dl hunajaa ripaus suolaa Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko sipuli renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta viiden minuutin ajan. Siirrä purkkiin niin, että sipulit peittyvät (jos eivät, niin voit lisätä nestettä suhteessa puolet etikkaa, puolet vettä). Anna […]

Lue lisää …