Ainekset: 500 g Paprikaa ja/ tai chiliä 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2,5 dl Vettä 1 rkl Suolaa Valmistusohje: 1. Huuhtele paprikat ja/tai chilit. 2. Paahda paprikat ja/tai chilit nopeasti korkeassa lämmössä pannulla, uunissa pellillä tai grillissä, niin että ne saavat ruskeita pilkkuja, mutta ei vielä kypsy vaan pysyy napakkana. 3. Laita paprikat ja/tai chilit suljettavaan […]
Laji: Säilöntä ja pikkelöinti
Chili-valkosipulihärkää Rajamäen tapaan
Ainekset 150 g Naudan paistia 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia 2 rkl Rajamäen Luomu Liquid chiliä Chilirenkaita Valmistusohje Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi ja laita siivut suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi. Lisää Rajamäen Luomu Liquid Chili ja Valkosipuli pikkelöintiliemeen […]
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
Ainekset 1 dl Sinapinsiemeniä 2 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 1 dl Vettä 0,5 tl suolaa Valmistusohje Lisää ainekset kattilaan. Hauduta hiljalleen keittäen 30min. Tarkkaile, että nestettä on tarpeeksi ja lisää sitä tarvittaessa. 30 minuutin jälkeen nestettä saisi olla vielä hieman, niin että pikkelöidyt siemenet eivät ui nesteessä, mutta ei ole aivan kuivanakaan. Kaada keitetyt sinapinsiemenet kannella […]
Poroa Rajamäen tapaan
Ainekset 100 g Poroa (filettä tai paistia) 20 g Suolaa (pintaan) 5 g Pippuria (pintaan) 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä Valmistusohje Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Taputtele suola ja pippuri lihan pintaan ja paahda pinta nopeasti kuumalla paistinpannulla. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi ja laita siivut suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja […]
Pikkelöidyt mansikat
Ainekset 1 dl Mansikoita 0,5 dl Rajamäen pikkelöintilientä 0,5 dl Vettä Valmistusohje Viipaloi mansikat tai anna niiden olla kokonaisena. Laita mansikat suljettavaan purkkiin. Huomaa, että viipaloidut mansikat valmistuvat nopeammin kuin kokonaiset, mutta menettävät värinsä nopeammin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos mansikoiden päälle, niin että ne ovat kokonaan nesteen peitossa. Sulje kansi ja […]
Kanelin kera pikkelöidyt omenat
Ainekset 10 kpl Pientä omenaa 5 kpl Kanelitankoa 5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 5 dl Vettä Valmistusohje Huuhtele omenat ja laita ne kanelitankojen kanssa suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos omenoiden ja kaneleiden päälle, niin että ne ovat kokonaan nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max […]
Siikaa Rajamäen tapaan
Ainekset 160 g Siikafilettä 1 kpl Lime 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä TAI itsetehtyä 1-2-3-pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1/2 tl Suolaa Valmistusohje Kuivaa kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lime ja lohko se kahdeksaan osaan. Lado siikasiivut ja limelohkot suljettavaan ja ilmatiiviiseen purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, suola ja vesi. Kaada seos purkiin, niin […]
Pikkelöidyt pikkutomaatit
Ainekset 500 g Pieniä tomaatteja 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2,5 dl Vettä 2 rkl Luomu Liquid basilikaa 1 rkl Suolaa Valmistusohje Huuhtele tomaatit ja laita ne suljettavaan purkkiin basilikan kanssa. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos tomaattien päälle, niin että ne ovat kokonaan nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja […]
Pikkelöidyt suppilovahverot
Ainekset 50 g Suppilovahveroita 0,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 0,5 dl Vettä 0,5 tl Suolaa 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia Valmistusohje Putsaa suppilovahverot ja laita sienet suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää sienet ja valkosipuli purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että tuotteet ovat kokonaan nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä […]
Pikkelöidyt karhunvatukat
Ainekset 1 dl Karhunvatukoita 0,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 0,5 dl Vettä Valmistusohje Laita karhunvatukat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos karhunvatukoiden päälle, niin että karhunvatukat ovat kokonaan nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Karhunvatukat ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua. Säilyvyys viileässä noin 3-6 […]