Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa ja 1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä oman maun mukaan 1,5 dl vaaleaa siirappia 1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl kuorellisia manteleita 1 dl kuorellisia pähkinöitä, esim. saksanpähkinä ja hasselpähkinä 1 rosmariinin oksa Keitä punaviinietikkaa, chiliä ja siirappia paksupohjaisessa kattilassa 5-10 minuuttia, kunnes seosta on jäljellä noin 2 dl. Seoksen kuuluu […]
Laji: Säilöntä ja pikkelöinti
Omena-inkiväärichutney
Raaka-aineet 300 g omenaa 1 pieni sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 chilipalko 3-4 cm pala tuoretta inkivääriä 1 dl vaaleita rusinoita 2 kanelitankoa 3 dl sokeria 1,5 dl Rajamäen Hunaja-Omenaviinietikkaa 1 dl vettä 1 tl suolaa Pese ja kuutioi omenat. Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet, chilipalko ja inkivääri. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä […]
Rajamäen graavit tillisilakat
Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]
Pikkelöidyt grillatut kesäkurpitsat
Raaka-aineet 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 2 rkl Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna Viimeistelyyn: Ekstra-neitsytoliiviöljyä Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. Grillaa tai […]
Pikkelöidyt kesäporkkanat
Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: oliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sujauta […]
Basilika-paprikat
Raaka-aineet 500 g paprikoita 3 valkosipulinkynttä tuoretta basilikaa Mausteliemi: 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 dl vettä 4 tl hunajaa 2 rkl oliiviöljyä 4 kokonaista mustapippuria 1 tl merisuolaa Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat suurehkoiksi suikaleiksi. Kypsennä suikaleita mikroaaltouunissa tai tavallisessa uunissa niin, että ne juuri ja juuri pehmenevät. Nylje kuori halutessasi. Viipaloi valkosipulin […]
Pikkelöidyt seesamikurkut
Raaka-aineet 1 kurkku tai 2 avomaan kurkkua 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl seesaminsiemeniä Pese kurkku ja leikkaa se n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Jos käytät avomaan kurkkuja, niin kuori ne. Viipaloi kurkkupalat pituussuunnassa n. 0,5 cm […]
Pikkelöity fenkoli-kurkkusalaatti
Raaka-aineet 1 fenkoli 1 kurkku tai 2-3 avomaan kurkkua 1 punainen chilipalko hienonnettuna 0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna 1 dl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa 1 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 rkl korianterinsiemeniä Viipaloi fenkoli. Kuori kurkku, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa myös kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado fenkoli- ja kurkkuviipaleet kerroksittain 1 […]
Pikakimchi
Pikakimchi 500 g kiinankaalia 1 l vettä 0,5 dl suolaa 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl kalakastiketta 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia 4 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 2 tl kuivattua chiliä lastuina tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä […]
Tomaattirelissi
Raaka-aineet 500 g tomaatteja 150 g sipulia 1 valkosipulinkynsi 1 chilipalko öljyä 1 limen mehu 0,5 dl Rajamäen Valkosipuli Väkiviinaetikkaa 4 rkl sokeria 0,5 tl kuminaa 0,5 tl suolaa Paloittele tomaatit, hienonna sipulit ja chili. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta siinä sipuli- ja chilisilppua muutama minuutti. Lisää joukkoon muut aineet. Keitä seosta noin 20 minuuttia […]