Etikalla terästetty kalaseljanka

Raaka-aineet 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 sipulia 2 porkkanaa pala selleriä 1 rkl tomaattisosetta 8 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 400 g kirjolohta paloina 2 maustekurkkua 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä (suolaa) tilliä hienonnettuna Hienonna sipulit, suikaloi porkkanat ja selleri. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon kirjolohipalat […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl oliiviöljyä hienonnettua tilliä tai Rajamäen Luomu Liquid tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. […]

Lue lisää …

Lohipastrami ja marinoitua punasipulia

Raaka-aineet 400 g ruodotonta lohifileetä 1 dl Kikkoman Teriyakimarinadia 2 rkl sitruunamehua (esim. Limmi) mustapippuria ripaus sokeria 0,5 tl chilirouhetta 1 rkl seesaminsiemeniä tilkka Seesamiöljyä (esim. Lanfranchi) (suolaa) vihersalaatteja marinoitu punasipuli: 1 pieni punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa ripaus mustapippuria ripaus suolaa ripaus sokeria Leikkaa lohifileestä pitkänomainen mahdollisimman siisti ja kaunis pala. Sekoita teriyakikastikkeen joukkoon […]

Lue lisää …

Silakkapihvit etikkaliemessä

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä (30 kpl) 0,5 dl hienojakoisia korppujauhoja 1 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/3 tl valkopippuria 0,5 dl hienonnettua tilliä 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia voita paistamiseen Etikkaliemi: 1 dl Rajamäen Säilöntälientä 2 dl vettä 1 tl suolaa 2 punasipulia ohuina renkaina Lisäksi: muutama oksa tuoretta tilliä Valmista ensin etikkaliemi. Mittaa kattilaan kaikki […]

Lue lisää …

Fenkoli-inkivääri-tillimarinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Inkivääri-valkoviinietikkaa 2 rkl sitruunamehua 1 tl sokeria 2 tl fenkolinsiemeniä karkeasti jauhettuina 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna 2 tl raastettua sitruunan kuorta (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. kalan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. […]

Lue lisää …

Rapu-vermisellisalaatti ja chili-minttukastike

Raaka-aineet 125 g riisivermiselliä 200 g katkarapuja suolaliemessä n. 170 g grillattua paprikaa öljyssä (esim. Sacla) 1 porkkana n. 10 cm pala kurkkua Chili-minttukastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa soijakastiketta, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punaista chiliä hienonnettuna (noin puolikas chilipalko) 3 rkl minttua hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja […]

Lue lisää …

Jouluinen appelsiinisilli

Raaka-aineet n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä Mausteliemi: 1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu 1 ½ dl sokeria 3 dl vettä 1 kanelitanko 3 tähtianista 5 neilikkaa 10 mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Kuori pestystä appelsiinista uloin oranssi kuori kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sulaneen sokerin joukkoon […]

Lue lisää …

Lohta yrtti-balsamicomarinadissa

Raaka-aineet: 4 lohimedaljonkia kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia ja ruohosipulia) 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 2 tl hunajaa ripaukset suolaa ja mustapippuria Pavut: 500 g pitkiä vihreitä papuja 4-5 valkosipulinkynttä chilirouhetta 2-3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa Lisäksi: kirsikkatomaatteja tertuissa ruohosipulin kukkia Laita lohimedaljongit vadille. Hienonna yrtit, ja sekoita joukkoon balsamico, oliiviöljy ja […]

Lue lisää …

Lohi-mango-ceviche

Raaka-aineet 200g lohta Pehmeä mango 1 appelsiinin puristettu mehu 1/2 greipin mehu 1 limen mehu 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa Seesaminsiemeniä 2 kirsikkaa (ei ole pakollinen) Suolaa Pippuria Leikkaa tuore lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mango lohen vierelle. Sekoita hedelmien mehu ja etikka keskenään. Lado mango ja lohi lautasille ja kaada mehu-etikkaseosta teelusikka kerrallaan lohen päälle. Lisää […]

Lue lisää …

Omena-valkosipulisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä Liemi: 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl vettä 2 tl suolaa Kastike: 2 dl kermaviiliä 3 rkl sokeritonta omenasosetta 1 tl mietoa sinappia 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia 3 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä 1 tl kuivattua kirveliä rouhittua mustapippuria suolaa Sekoita etikasta, vedestä […]

Lue lisää …